Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Θα λογοδοτούν οι διευθυντές του ΕΟΤ αν δεν έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα

Είναι εδώ για να πάρουν κατευθύνσεις για την τουριστική σεζόν. Ο υφυπουργός Τουρισμού όμως δεν έμεινε μόνο στις οδηγίες.

Ζήτησε από τους διευθυντές των γραφείων του ΕΟΤ εξωτερικού αποτελέσματα.

Ο κ. Νικητιάδης, αφού επεσήμανε, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι δίπλα τους, ζήτησε να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αύξησης των τουριστικών αφίξεων με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας και συγκεκριμένα από το 18% που είναι σήμερα να φτάσει το 25% όπως είπε αλλά και της απασχόλησης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο από το 18% που είναι η συμμετοχή του στο συνολικό εργατικό δυναμικό στο 25% τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, όπως τόνισε ο υφυπουργός, θα αναμένει ευόδωση των στόχων που θα τεθούν ανά αγορά και θα ζητήσει το λόγο σε περίπτωση που αυτοί δεν υλοποιηθούν. “Θα λογοδοτήσετε για τα πεπραγμένα σας” δήλωσε ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στους διευθυντές των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Με στόχο την αναστροφή της πτωτικής πορείας του εισερχόμενου ρεύματος προς την Ελλάδα από τις παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, ο κ. Νικητιάδης ζήτησε από τους διευθυντές, στοχευμένες δράσεις, συνέπεια στις πολιτικές του υπουργείου και εντατικοποίηση της εργασίας.

Είναι η πρώτη φορά που το ελληνική τουριστική ηγεσία έχει συντάξει ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης, όπως ανάφερε ο κ. Νικητιάδης, γεγονός που θα βοηθήσει πάρα πολύ την εργασία των εργαζομένων στα γραφεία του εξωτερικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε