Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα πάνε στο διάλογο αλλά με όρους

Από ένα ναι ή ένα όχι της κυβέρνησης στα αιτήματα των συνδικαλιστών θα εξαρτηθεί αν θα ξεκινήσει με…

…καλούς οιωνούς την Πέμπτη στις 9 το πρωί ο διάλογος για το Ασφαλιστικό.

Εκτός από το ΠΑΜΕ που δεν θα πάει καθόλου στον διάλογο, όλες οι άλλες παρατάξεις θα θέσουν τους όρους τους οι οποίοι αν δεν γίνουν δεκτοί θα αποχωρήσουν.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ οι οποίοι θα ζητήσουν από τον κ. Λοβέρδο να εγγυηθεί τα τρία ΔΕΝ. Δηλαδή οτι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές. Θα ζητήσουν επίσης την κατάργηση του νόμου Πετραλιά.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ θα ζητήσουν ότι και η ΠΑΣΚΕ, εκτός από την κατάργηση του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.

Οι συνδικαλιστές της Παρέμβασης που πρόσκεινται στον ΣΥΝ θα ζητήσουν να δεσμευτεί οτι θα πληρώσει το κράτος όσα χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.

Νωρίτερα όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Περισσού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ και ανέφερε ότι “εμείς λέμε “όλα στο φως”, κάποιοι άλλοι είναι που εμποδίζουν να γίνει ο πραγματικός διάλογος και βρίσκουν τέτοιου είδους προσκόμματα για να μην έρθουν όλα στο φως”.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Μάκης Μαϊλης χαρακτήρισε “μπούρδες για τη διαφάνεια” τα όσα λέει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και απάντησε στον κ. Πεταλωτή ότι “οι ένοχοι κρύβονται. Η άρνηση της κυβέρνησης να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο περιβόητος διάλογος, που στήνει μαζί με τη ΝΔ, τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον ΣΕΒ, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι είναι στημένος”.

Την ίδια στιγμή συνεδρίασε στην Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου οι βουλευτές της κυβέρνησης δήλωσαν τη στήριξη τους στις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και υποσχέθηκαν να τον υποστηρίξουν επικοινωνιακά.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα πάει το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αν το ΚΚΕ επιμείνει στο μποκάρισμα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε