Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη – Δείτε ποιοί απεργούν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11 το μεσημέρι στο Σύνταγμα με αφορμή τη νέα 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλλει για την ίδια ημέρα.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει κι άλλες κινητοποιήσεις.

“Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για ωμό κοινωνικό εκβιασμό καθώς ολόκληρος ο λαός απειλείται με πτώχευση ούτως ή άλλως”, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε: “Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι το περιτύλιγμα. Στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να μειώσουν κατά 20-30% τους μισθούς, επιπλέον των μειώσεων που έχουν ήδη γίνει και αυτό κανένας λαός δεν μπορεί να το δεχτεί”.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΣ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της εταιρείας. Αλλά και σήμερα θα αναβληθούν τουλάχιστον 13 δρομολόγια, μεταξύ αυτών και τα δύο τελευταία του προαστιακού, δεδομένου ότι η απεργία αρχίζει στις 12 τα μεσάνυχτα.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

AΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

 Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

Ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται, εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, σαφή δέσμευση για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδήμος: Τι συμφωνήσαμε – Πυρετός στα κόμματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε