Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Θα πεθάνουμε εδώ μέσα”

Αργοσβήνουν οι μετανάστες απεργοί πείνας της Υπατίας, στο νεοκλασσικό και σε νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί. Οι επτά απεργοί δίψας δέχτηκαν να τους βάλουν ορό και συνεχίζουν κινητοποίηση, ζητώντας να νομιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των επτά που άρχισαν και απεργία δίψας από τις 3 Μαρτίου, μετά από εκκλήσεις για να μην καταστραφούν τα νεφρά τους ανεπανόρθωτα, δέχτηκαν να τους βάλουν ορό και συνεχίζουν να μην δέχονται τροφή.

Συγκλονιστική μαρτυρία του Αμπντουλάχ από το Μαρόκο που κάνει απεργία πείνας με τους άλλους 230 περίπου μετανάστες. Όπως αναφέρει στα ΝΕΑ, “ελπίζει να είναι ο πρώτος που θα πεθάνει”. “Δεν μας τρομάζει ο θάνατος, μόνο η κακή ζωή” λέει.
Ο ίδιος αναφέρει ότι ήρθε στη χώρα μας από τη Χίο το 2004, ήρθε στην Αθήνα και τελικά βρέθηκε να δουλεύει στην Κρήτη.

Έδωσε 1025 ευρώ για να βγάλει άδεια παραμονής, για να προπληρώσει τα ένσημα όπως του είπαν. Έδωσε, όπως λέει και 200 ευρώ στο δήμο Χανίων. Η αίτησή του απορρίφθηκε, αλλά τα λεφτά δεν του επιστράφηκαν ποτέ.

Στο ΒΗΜΑ μιλά από την Υπατία ο νεαρός Νουρεντίν. “Ή θα πάρουμε κανονική άδεια ή θα πεθάνουμε εδώ μέσα. (…) Ζούμε σε μία χώρα, δουλεύουμε, μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας και είναι σα να μην υπάρχουμε” σημειώνει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε