Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Θα σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο”, είπε ο Μπάιντεν στον Παπαδήμο

REUTERS
Η οικονομία στο επίκεντρο των επαφών του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην Αθήνα. Φρούριο το Κέντρο με ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν την Ελλάδα με κάθε τρόπο εξέφρασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, λίγο πριν από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπαδήμος, αφού αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, η οποία επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή.

«Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στο μέλλον», ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Στην ατζέντα των συνομιλιών είναι οι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και τα Βαλκάνια.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.  

 
Ο κ. Μπάιντεν έφθασε χθες στη χώρα μας, μετά από διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε στο Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τον οποίο επισήμανε ότι είναι “η προσωπικότητα που με έχει επηρεάσει από θρησκευτικής απόψεως περισσότερο από όλους στον κόσμο” .
 
Εν το μεταξύ από χθες το απόγευμα η περιοχή του κέντρου και ειδικά γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον μοιάζει με φρούριο από αστυνομικούς αλλά και πυροσβεστικά οχήματα προκαλώντας κομφούζιο και ταλαιπωρία για όσους κινούνται στην περιοχή. Δείτε εδώ την σχετική είδηση

Διαβάστε επίσης:

Και μέσα σε όλα έρχεται και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Δηλώσεις Μπάιντεν στη Ηürriyet: “Aνοίξτε τη Θεολογική Σχολή τώρα”
O Τζο Μπάιντεν σε Αθήνα και Άγκυρα – Ποια η ατζέντα των συνομιλιών, με ποιους θα συναντηθεί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε