Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα βιώνουμε τουλάχιστον 3 καύσωνες, κάθε καλοκαίρι…

Θα βιώνουμε  τουλάχιστον 3 καύσωνες,  κάθε καλοκαίρι…

Ως το 2100, αντί για έναν, κάθε τρία χρόνια, όπως συνέβαινε στο διάστημα 1961-1990…

Θα υποφέρουν οι λαοί της Μεσογείου εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, που θα επέλθουν τον επόμενο αιώνα στην περιοχή.
Όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό, πόλεις όπως η Αθήνα, η Ρώμη και η Μασσαλία θα βιώνουν  τουλάχιστον 3  καύσωνες κάθε καλοκαίρι  ως το 2100, αντί για έναν,  κάθε τρία χρόνια…

Αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην κατάσταση της υγείας,  των κατοίκων των πληττόμενων,  από τους καύσωνες περιοχών. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα,  ορισμένες από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης, όπως τα αστικά κέντρα της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, της Μασσαλίας, του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης,  θα δουν τεράστια επιδείνωση στους “δείκτες” υγείας.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη,  θα έχει ως αποτέλσμα,  την  αύξηση της υγρασίας γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου με αποτέλεσμα η ζέστη να γίνεται αφόρητη.

Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα εντείνει τον κίνδυνο για ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι του νότου,  θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στις νέες κλιματικές συνθήκες, όπως κάνουν οι κάτοικοι περιοχών σαν την Αριζόνα, δηλαδη,   δεν θα βγαίνουν συχνά έξω και θα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υγρών.

Στόχος της έρευνας ήταν να συνδέσει την εμφάνιση ή την επιδείνωση προβλημάτων υγείας σε περιοχές της Ευρώπης,  όπου η αύξηση της θερμότητας συνδυάζεται με αυξημένη υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και καύσωνες μακράς διαρκείας.

Η έρευνα προσδιορίζει τον καύσωνα ως περίοδο έξι ημερών,  κατά τη διάρκεια των οποίων,  οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κατά 10% υψηλότερες από το μέσο όρο της περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε