Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θάσος: Κλειστό το σφαγείο παραμονές του Πάσχα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι του νησιού που αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Καβάλα…

Οι κτηνοτρόφοι δεν θεωρούν λύση στο πρόβλημα τη μεταφορά των ζωών στην Καβάλα, διότι αυξάνει σημαντικά το κόστος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους. Καταλογίζουν ευθύνες στη διοίκηση του δήμου της Θάσου, διότι  όπως ισχυρίζονται, αδράνησε και δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίησή του σφαγείου. 

Έτσι, είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν στην Καβάλα τα αμνοερίφια που προορίζονται για σφαγή, κάτι που όπως λένε,  έχει επιπτώσεις είτε στην τελική τιμή του οβελία (πωλείται ακριβότερα στη λιανική), είτε στο περιθώριο κέρδους τους (μικραίνει σημαντικά).

Επιπλέον, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη μεταφορά των ζώων με μεγάλα ανοιχτά φορτηγά, παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες διακίνησης. Οι ναυτιλιακές εταιρίες εμφανίζονται απρόθυμες να εγκρίνουν την είσοδο των οχημάτων στα πλοία τους.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης Καβάλας Θανάσης Βαφειάδης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η νομαρχία έχει προτείνει διάφορες λύσεις στο δήμο Θάσου, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση του δημοτικού σφαγείου, “πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία προσπάθεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δημοτικό σφαγείο στα Λιμενάρια της Θάσου έκλεισε προ ετών με εισαγγελική εντολή, διότι είχε διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε