Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θέλουν εδώ και τώρα κατάργηση του βασικού μισθού και μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Μείωση στα επίπεδα της Πορτογαλίας θέλει η Τρόικα
– Πως θα χάσουν 100 ευρώ το μήνα οι εργαζόμενοι
– Απειλούνται με οριστικό “κραχ” τα Ταμεία απ’ τη μείωση εισφορών

Κάτι παραπάνω από κρίσιμο για τους 4 στους 5 εργαζόμενους της χώρας είναι το αυριανό ραντεβού του Πρωθυπουργού με τη ΓΣΕΕ καθώς η Τρόικα θέλει “αίμα” και στον ιδιωτικό τομέα, εμμένοντας στην αναχρονιστική τακτική που λέει ότι η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται με… μειώσεις μισθών, δηλαδή με μείωση του κόστους του υπαλλήλου για να μειωθούν οι τιμές κλπ

Η Τρόικα απαιτεί (και ως τώρα η Ελλάδα λέει πάντα ναι) να παρακαμφθεί η Συλλογική Σύμβαση. Για την ακρίβεια φέρνει “παράδειγμα” την Πορτογαλία (και εκεί παραδέχθηκαν ότι το μνυημόνιο είναι λάθος) και ζητά οι μισθοί να πέσουν σε πορτογαλικά επίπεδα, στα 566 ευρώ το μήνα δηλαδή από τα 751 ευρώ που είναι στην Ελλάδα.

Υπολογίζουν μάλιστα το μισθολογικό κόστος των ιδιωτικών υπαλλήλων μαζί με δώρα κλπ και το ανεβάζουν στα 863 ευρώ το μήνα, ζητούν δηλαδή να μειωθεί τουλάχιστον 100 ευρώ ο κατώτατος μισθός, συμπαρασύροντας δηλαδή τους όλους μισθούς.

Παράλληλα προτείνεται μείωση του μέσου μισθού μέσω κατάργησης των διάφορων επιδομάτων και των προσαυξήσεων, αντί δηλαδή να υπάρξει οριζόντιο κούρεμα μέσω μείωσης του κατώτατου μισθού, ενώ εξετάζεται και η μείωση των εισφορών που δίνουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, όμως εδώ κρύβεται μεγάλος κίνδυνος για τα Ταμεία που ήδη έχουν υποστεί κούρεμα και ήδη ζουν με δανεικά καθώς έχουν φτάσει στο “κόκκινο”.

Διαβάστε επίσης:
Αγριεμένοι επιστρέφουν οι ελεγκτές – Στο τραπέζι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και περικοπές των δώρων – “Ψαλίδι” και σε κοινωνικά επιδόματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε