Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θέλουν όλοι να γίνουν Περιφερειάρχες

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πρώην βουλευτές, ενεργοί νομάρχες και…

νυν περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης δεκάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των υποψηφίων που έχει στα χέρια της η Ιπποκράτους για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

 

Στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να γίνει σκληρό ντέρμπι καθώς υποψηφιότητα έχουν θέσει πρωτοκλασάτα αυτοδιοικητικά στελέχη του Κινήματος όπως ο Γιάννης Μίχας, ο Παναγιώτης Φασούλας, η Κωνσταντίνα Μπέη, ο Γιάννης Σγουρός, καθώς επίσης η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και Κώστας Ασκούνης που προτάθηκαν από τρίτα πρόσωπα.

Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την οποία έχουν προταθεί (από τρίτους) δύο υφυπουργοί οι Γιάννης Μαγκριώτης και Μάρκος Μπόλαρης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, ενώ έχουν αυτοπροταθεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

Στη λίστα των αιτήσεων που παρέλαβε η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται και το όνομα του υφυπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης. Και εκεί όμως αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη αφού έχει προταθεί από τρίτους και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης. Υποψηφιότητα για την Κρήτη έχουν καταθέσει και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Στα Ιόνια Νησιά δεσπόζει η υποψηφιότητα της πρώην υφυπουργού Αντζελας Γκερέκου και στο Νότιο Αιγαίο του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Σηφουνάκη που προτάθηκαν από τρίτους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε