Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Είμαστε στο έλεος των κακοποιών”

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Είμαστε στο έλεος των κακοποιών”

– “Καλπάζει” το καθημερινό έγκλημα
– 43% αύξηση στις ληστείες , 8 % στις κλοπές και στις διαρρήξεις. 
– Περισσότερες και οι κλοπές αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών σε σχέση με το 2008

Δεν ήταν ούτε 7 το απόγευμα όταν δύο νεαροί άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα έβαλαν στο “στόχαστρο” έναν 43χρονο άνδρα που εργαζόταν ως διανομέας φαγητού σε ψησταριά στην Πετρούπολη. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον πέταξαν από το μηχανάκι που οδηγούσε και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία για να τους δώσει τις εισπράξεις από τις παραδόσεις φαγητού που μόλις είχε κάνει. Δεν ήταν περισσότερα από 90 ευρώ. 

Οι δύο κακοποιοί δεν δίστασαν έστω για αυτά τα χρήματα να τον ποδοπατήσουν και να τον αφήσουν αιμόφυρτο στο δρόμο. Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα άλλοι κακοποιοί έκαναν επιδρομή μέσα στην ψησταριά που διατηρεί ο κ. Ηλίας Καμπούρης στο Ήλιον. Απειλώντας έναν υπάλληλο άρπαξαν ότι υπήρχε στο ταμείο και εξαφανίστηκαν. Τέτοια περιστατικά μας λέει ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς είναι καθημερινά. Πλέον οι καταστηματάρχες προσπαθούν να έχουν όσα χρήματα λιγότερα γίνετε στο ταμείο μιας και αύτος μοίζει να είναι ο μόνος τρόπος να αποθαρρυνθούν οι ληστές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ newsit Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ

"Ζουμε με τον φόβο του επόμενου ληστή, αστυνομικοί υπάρχουν αλλά είναι λίγοι" Ηλίας Καμπούρης ιδιοκτήτης ψητοπωλείου
Λίγες ημέρες πριν άλλος διανομέας δέχθηκε επίθεση από 5 κακοποιούς. Οι δράστες παρήγγειλαν από ψητοπωλείο στο Ήλιον. Ο διανομέας δέχθηκε επίθεση αμέσως μόλις έφθασε έξω από το σπίτι που υποτίθετε ότι είχαν παραγγείλει. Δεκάδες είναι τα περιστατικά μας είπε ο 34χρονος άνδρας που δηλώνει έτοιμος την επόμενη φορά να αντισταθεί 

Το “εκρηκτικό” 43% ποσοστό αύξησης σημειώνουν, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας, οι ληστρικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Σχεδόν 73.000 κλοπές και διαρρήξεις κατέγραψε το 2009 το αστυνομικό δελτίο. Μια νεαρή γυναίκα στο Μενίδι έζησε τον τρόμο όταν κακοποιοί εισέβαλαν στο σπιτι της την ώρα που κοιμόταν. Ευτυχώς για την ίδια δεν την πείραξαν, άρπαξαν όμως κοσμήματα ρούχα χρήματα και το αυτοκίνητο που υπήρχε σταθμευμένο απ’ έξω.

Σχεδόν 27.000  ήταν οι κλοπές αυτοκινήτων για το 2009. Η αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει “βγάλει” στο δρόμο την ομάδα “ΔΙΑΣ” ειδική ομάδα αστυνομικών που περιπολούν με μηχανές στις γειτονιές της Αθήνας. Η ηγεσία της αστυνομίας ελπίζει η δράση της συγκεκριμένης ομάδας να βοηθήσει ώστε να συγκρατηθεί η εγκληματικότητα που “καλπάζει”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε