Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ετρεξαν να προλάβουν την αύξηση ΦΠΑ στα αυτοκίνητα

Πλασματική η αύξηση στις πωλήσεις τον Μάρτιο λένε οι έμποροι αυτοκινήτων

   Αν δεν υπήρχε η αύξηση του ΦΠΑ η πτώση στις πωλήσεις του Μαρτίου θα ήταν ραγδαία λένε οι έμποροι αυτοκινήτων. Μπορεί μέσα στον προηγούμενο μήνα να πωλήθηκαν 19.053 αυτοκίνητα περίπου 5.000 περισσότερα από το 2009 όμως η συνολική πτώση λένε οι έμποροι έχει φθάσει στο -27,9 %.

    Από την ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί ο ΦΠΑ όσοι σκέφτονταν να αγοράσουν αυτοκίνητο έτρεξαν να προλάβουν. Όπως είπε στο newsit ο έμπορος αυτοκινήτων Γ. Χανιαδάκης “η αγορά είναι πεσμένη και αυτό δεν αλλάζει αν δεν ληφθούν μέτρα και από το κράτος. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή.”

Για το 2009 η συνολική πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων έφθασε τον 20%. Το πρώτο τρίμηνο του έτους η πτώση αγγίζει το 25% συνολικά. Οι έμποροι ζητούν να ενταχθούν στα μέτρα ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση χωρίς να επιβαρυνθεί ο προυπολογισμός. Οι 30 χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου απασχολούν 90 χιλιάδες εργαζομένους επισημαίνετε με νόημα στην ανακοίνωση του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων.

Η πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έφερε προβλήματα στις παραλαβές ορισμένων αντιπροσωπειών που είχαν υπολογίσει λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που τελικά ζητήθηκαν μέσα στον περασμένο Νοέμβριο.  Ως αποτέλεσμα υπήρξαν καθυστερήσεις στις παραλαβές των αυτοκινήτων από τους πελάτες. Ίσως και σε αυτό να οφείλετε το γεγονός πως ο Μάρτιος “γέμισε” ταξινομήσεις 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε