Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κόντρες και γκρίνια για τον Καλλικράτη

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κόντρες και γκρίνια για τον Καλλικράτη

Οι πρώτες αντιδράσεις των δημάρχων για το σχέδιο Καλλικράτης όπως της κατέγραψε το NewsIt.

Μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης,οι πρώτες αντιδράσεις από τους τοπικούς άρχοντες και φορείς κάνουν την εμφάνισή τους. Πολλοί Δήμοι αντιδρούν με την συννένωση τους με άλλους με πρωτοστάτες των διαφωνιών τους Δημάρχους.

Μεσσηνία

” Ο Δήμος Φιλιατρών με τον Δήμο Γαργαλιάνων αντιδρούν στην συνένωση τους με τον Δήμο Κυπαρισσίας” εξηγεί στο Newsit ο Γιώργος Σαμπαζιώτης, Δήμαρχος Κυπαρισσίας. ” Θέλουν να έχουν περισσότερα προνόμια για τον τόπο τους και γι αυτό δεν συμφωνούν με την ένωση. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα απολύτως, ανέκαθεν θέλαμε να ενώσουμε την Τριφυλλία ” τονίζει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο Δήμος Αρφαρών,αντιδρά στην συνένωση με τον Δήμο Μελιγαλά,αφού επιθυμεί την συνένωση με τον Δήμο Καλαμάτας.
Άκούστε τον κύριο Σαμπαζιώτη

Έβρος

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης,αντιδρά με την συνένωση των Δήμων Ορφέως με το Σουφλί. Όπως εξηγεί στο
Newsit ο κ. Τοκαμάνης ο Δήμος Διδυμοτείχου πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο τόσο οικονομικά,όσο και πληθυσμιακά,αφού τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του μειώνεται σταδιακά. Παράλληλα οι Δήμοι Κυπρίνου,Βύσας και Τριγώνου,αντιδρούν με την συνένωσή τους με τον Δήμο Ορεστιάδας.


‘ Θέλουν ανα είναι αυτόνομοι διοτι πιστέυουν οτι έτσι θα διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους” λέει στο
Newsit ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Γρηγόρης Τζότζολας. ” Εμείς έχουμε ένα δάνειο που πρέπει να ξεπληρώσουμε αλλά τα οικονομικά μας πάνε πολύ καλά και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα” ,τονίζει χαρακτηριστικά.

Κοζάνη

 

Ο Δήμος Αιανής,αντιδρά στην συνένωση με τον Δήμο Κοζάνης, ο Δήμος Βελβαντού επιδιώκει την αυτονομία του ενώ ο Δήμος Σιατίστας αντιδρά στην συνένωση με τον Δήμο Νεάπολης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε