Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Μπλόκο” στη θάλασσα από νυχτερινά κέντρα και παράνομες εγκαταστάσεις

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Μπλόκο” στη θάλασσα από νυχτερινά κέντρα και παράνομες εγκαταστάσεις

Από το νυχτερινό κέντρο “Φαντασία” ξεκίνησαν οι μπουλντόζες το καθάρισμα της παραλίας του Άγιου Κοσμά.
Να φτάσουν μέχρι και τα υπόλοιπα νυχτερινά κέντρα ζητά ο δήμαρχος Ελληνικού

Σχεδόν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της νοτιοανατολικής Αττικής εδώ και χρόνια παραμένει απροσπέλαστο για τους κατοίκους ολόκληρης της Αθήνας. Περιφράξεις, παράνομες κατασκευές, συρματοπλέγματα σηκώνουν “τείχος” για όσους θέλουν να δουν λίγη θάλασσα από κοντά.

Χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέστη στην κατεδάφιση του πρώτου κτίσματος που “έφρασε” την δίοδο προς την παραλία του Ελληνικού και υποσχέθηκε πως σύντομα ολόκληρη η παραλία μπροστά από τον Άγιο Κοσμά θα έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Ωστόσο το ρεπορτάζ του Newsit δείχνει σήμερα πως αυτό το ένα χιλιόμετρο παραλίας είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Αμέσως μετά το όριο που έθεσε ο πρωθυπουργός όμως βρίσκονται νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μια πίστα κάρτ που σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελληνικού είναι παράνομα και πρέπει να γκρεμιστούν καθώς κόβουν την δίοδο προς την θάλασσα.
φωτο από google earth

Από το ρεπορτάζ του Newsit φαίνετε ξεκάρα πως τόσο τα νυχτερινά κέντρα όσο οι εγκαταστάσεις του γκολφ δεν δίνουν κανέναν περιθώριο πρόσβασης στην παραλία για τους κατοίκους.

Μπάζα, σκουπίδια και περίφραξη από νυχτερινά κέντρα. Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στην παραλία του Ελληνικού

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ελληνικού μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 200 μηνύσεις προς τα νυχτερινά κέντρα. Και όμως αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομα. Το πρωί σφραγίζονται από την αστυνομία και το βράδυ επαναλειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα. “Αν το προεδρικό διάταγμα συμπεριλάβει και την περιοχή αυτή τότε απλά θα λυθεί το πρόβλημα δια παντός” σημειώνει ο δήμαρχος Ελληνικού. Άλλωστε μιλάμε για ένα επιπλεόν χιλιόμετρο αιγιαλού φυσική συνέχεια της περιοχής που περιλαμβάνεται στο προεδρικό διάταγμα.

Η μόναδικη "είσοδος" προς την παραλία. Τα νυχτερινά κέντρα φροντίζουν ώστε οι λιγοστοί που θα προσεγγίσουν να απομακρυνθούν. Στο βάθος η περιοχή που πρόκειται να καθαριστεί

Ας σημειωθεί πως από το ύψος της Καλλιθέας έως το ύψος του Ελληνικού όλες και όλες υπάρχουν διαθέσιμες  3 ελεύθερες παραλίες και 2 ιδιωτικές πλάζ. Όλοι οι υπόλοιποι χώροι έχουν καταληφθεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε