Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Νέο κόλπο για έκδοση πλαστών αποδείξεων!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Νέο κόλπο για έκδοση πλαστών αποδείξεων!

Θραύση κάνουν οι κλοπές ταμειακών μηχανών, οι οποίες… επαναδιοχετεύονται

αδήλωτες στην αγορά, για να εκδίδουν πλαστές αποδείξεις!

 

Το κόλπο σε έναν σύντομο τίτλο θα ήταν : διπλή ύπαρξη ταμειακής μηχανής. 
Οι μαγαζάτορες αγοράζουν δυο ταμειακές μηχανές. Μια νόμιμη -επίσημα δηλωμένη-  στην εφορία, και άλλη μια «ανεπίσημη» ταμειακή μηχανή, συνήθως φορητή ώστε να κρύβεται ή μεταφέρεται, σε πιθανό έλεγχο.

Όπως αποκαλύπτουν στο NewsIt.gr υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) της Περιφέρειας Αττικής, η  επιχείρηση κόβει κάποιες αποδείξεις στην επίσημη μηχανή, προκειμένου να φαίνεται ότι υπάρχει κίνηση εμπορεύματος, όμως κόβει και κάποιες ακόμη – τις περισσότερες ! – στην 2η μη δηλωμένη μηχανή, ώστε να αποκρύπτει εισόδημα.
 Όπως λένε τα στελέχη της ΥΠΕΕ, το κόλπο αυτό ακολουθείται κυρίως από νυχτερινά κέντρα, μπαρ, και γενικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσέξτε: ακόμη και αν πελάτης προσπαθήσει να τσεκάρει την εγκυρότητα της πλαστής απόδειξης από αυτήν την «αδήλωτη» ταμειακή μηχανή, δεν θα καταφέρει και πολλά!

Και αυτό γιατί δεν θα μπορέσει να βρει ίχνος παρατυπίας, αφού το χαρτί βγαίνει με όλα τα νόμιμα στοιχεία της επιχείρησης, την ώρα, την ημερομηνία και την ένδειξη «νόμιμη απόδειξη». Η μόνη διαφορά είναι ότι η απόδειξη αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό αντίκρισμα στην εφορία, αφού δεν διαθέτει ούτε αριθμό μητρώου μηχανής, ούτε αριθμό απόδειξης!  

 

Που βρίσκουν της αδήλωτες φορητές ταμειακές μηχανές;

 «Πολλοί που ακολουθούν αυτό το κόλπο» εξηγεί στο NewsIt.gr επιχειρηματίας που ξέρει καλά την τακτική των διπλών μηχανών «…απευθύνονται σε καταστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που δεν είναι υποχρεωμένες να τηρούν θεωρημένες αποθήκες, δηλαδή να δηλώνουν σε ποιόν πούλησαν! 
Και απλώς μετά προγραμματίζουν σε αυτήν την «ανύπαρκτη» για την εφορία μηχανή όλα τα στοιχεία της επιχείρησης, ώστε οι αποδείξεις να φαίνονται αληθοφανείς». 

 

Θραύση κάνουν οι κλοπές ταμειακών μηχανών! Το ΝewsIt.gr σας εξηγεί το…γιατί!

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόνο στην Αθήνα κλέβονται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5 ταμειακές μηχανές την ημέρα! 

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σημειώνονται τόσες ληστείες ταμειακών μηχανών; Για ποιο λόγο κάποιοι μακροχέρηδες να ξηλώνουν ταμειακές, οι οποίες καταρχήν ως λεία θα χαρακτηριζόταν επικίνδυνα…βαριά;

Αστυνομικός εξηγεί στο ΝewsIt.gr «οι ταμειακές μηχανές είναι πια… γλυκός στόχος των κλεφτών, αφού τις…μοσχοπουλάνε σε κάποιους επιχειρηματίες μπαρ που θέλουν να εκδίδουν πλαστές αποδείξεις από μηχανές που δεν έχουν βιβλιάριο θεωρημένο».

 

Ο γνωστός φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής επιβεβαιώνει:  « Στις ΔΟΥ είναι όλο και πιο συχνό το φαινόμενο φορολογούμενων που κάνουν δηλώσεις κλοπής της ταμειακής τους μηχανής. Αυτές οι ταμειακές μηχανές την μόνη «διέξοδο» που έχουν είναι να πουληθούν σε κάποιους…μαγαζάτορες και να χρησιμοποιηθούν παράνομα, δηλαδή: και απόδειξη να έχει ο πελάτης στο χέρι του, και ο φόρος να μην πληρώνεται γι’ αυτό!» 

 

Να τι πρέπει να κάνουν οι ράμπο του υπουργείου!

 

«Ο μόνο τρόπος για να εντοπίσει το υπουργείο αυτές τις πλαστές αποδείξεις» ,συμβουλεύει ο προγραμματιστής Η/Υ Πέτρος Μαράσογλου, «είναι στο έντυπο που θα μοιράσει το υπουργείο να δηλώνουμε, όχι μόνο το ΑΦΜ της επιχείρησης, το ποσό και την ημερομηνία της απόδειξης – όπως έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει- , αλλά και: τον αριθμό μητρώου της μηχανής και τον αριθμό της απόδειξης!

Μόνο τότε οι ελεγκτές θα μπορέσουν να βρουν εκείνες τις αποδείξεις που κυκλοφορούν…χωρίς κανένα αντίκρισμα».

Μέχρι στιγμής όμως, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει συμπεριλάβει αυτά τα στοιχεία μέσα στα υποχρεωτικά στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώνει ο πολίτης όταν θα καταθέτει το έντυπο του συνόλου των αποδείξεων που έχει συγκεντρώσει. Και αν δεν το κάνει, τότε πολλοί επιχειρηματίες θα συνεχίζουν – χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους – να εκδίδουν πλαστές αποδείξεις! 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε