Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ο “βαρύς χειμώνας” του ελληνικού τουρισμού

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ο “βαρύς χειμώνας” του ελληνικού τουρισμού
– Έως 600 ευρώ για διακοπές ο ένας στους τέσσερις Έλληνες
– Έως 30% έκπτωσεις υπόσχονται οι ξενοδόχοι στους Έλληνες εκδρομείς
– 30% η πτώση στις κρατήσεις ξενοδοχείων από το εξωτερικό καθημερινά.
Στρέφονται στον Έλληνα τουρίστα για να καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα και να μην καταρρεύσουν οικονομικά. Οι Έλληνες ξενοδόχοι πήραν απόφαση να ρίξουν τις τιμές για τους Έλληνες έως και 30% και ουσιαστικά να τις κάνουν ίδιες με τις τιμές που απολάμβαναν χρόνια τώρα οι ξένοι τουρίστες.
 
«Θα απορροφήσουμε τον ΦΠΑ» είπε στο Newsit ο κ. Α. Ανδρεάδης πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος πλέον για να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να σώσουν την παρτίδα. Τα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά που πλέον ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν την επισκεψιμότητα στα επίπεδα του 2009 (μια από τις χειρότερες σεζόν για τον Ελληνικό Τουρισμό). Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Ανδρεάδη για την κατάσταση που επικρατεί «Θα είμαστε ευτυχείς αν καταφέρουμε να φτάσουμε τις ίδιες αφίξεις με πέρυσι»  
 
Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέγραψαν τεράστιο αριθμό ακυρώσεων μέσα σε ένα δεκαήμερο (μετά τα πρόσφατα επεισόδια) οι οποίες μόνο στην πρωτεύουσα ξεπέρασαν τις 20.000. Οι κρατήσεις σε καθημερινή βάση καταγράφουν πτώση της τάξης του 30%   Αυτή την πανωλεθρία προσπαθούν να ισοσκελίσουν τώρα οι Έλληνες ξενοδόχοι. Οι ντόπιοι εκδρομείς αποτελούν το 20% του συνολικού τουρισμού στην χώρα. Αν το 20% γίνει 30% τότε σώζετε η «παρτίδα» λένε οι ξενοδόχοι.
 
Το RHODOS PALACE στη Ρόδο υπόσχεται καλύτερη τιμολογιακή πολιτική στους Έλληνες πελάτες από όλα τα προηγούμενα χρόνια ενώ αυτή την περίοδο (έως 25 Μαΐου ισχύει η προσφορά ). Παράλληλα προσφέρει σουίτες 4αρων ατόμων προς 95 ευρώ τη βραδιά (χωρίς διατροφή) για όλο το καλοκαίρι αρκεί να προπληρωθεί ολόκληρο το ποσό.
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit ο κ. Α. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
 

Η λέξη διακοπές πάντως για τους Έλληνες όλο και απομακρύνεται από το λεξιλόγιο τους. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων κ. Γ. Ευαγγέλου οι Έλληνες που επιλέγουν εξωτερικό φέτος προτιμούν πακέτα διακοπών   που θα τους κοστίσουν το πολύ 600 ευρώ το άτομο. Βόρεια Αφρική, Τουρκία, και χώρες της Βαλκανικής προσελκύουν το ενδιαφέρον κυρίως λόγω της προσιτής τους τιμής.
 
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ένας στους 4 Έλληνες φέτος θα κάνουν το πολύ μια εβδομάδα διακοπές.
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit Ο κ. Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε