Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Οι ταραχές “γκρέμισαν” τον τουρισμό

ΘΕΜΑ NEWSIT: Οι ταραχές “γκρέμισαν” τον τουρισμό

Μέχρι και 70% η πτώση στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο, ενώ την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν χιλιάδες ακυρώσεις.

Καταστροφικές οι συνέπειες για τον τουρισμό στην χώρα μας εξαιτίας των ταραχών αλλά και του κλίματος ανασφάλειας των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη. 

Ο κ. Ανδρεάδης μιλώντας στο Newsit κάνει λόγο για χιλιάδες ακυρώσεις τουριστικών πακέτων την τελευταία εβδομάδα ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις κρατήσεις οι οποίες έχουν παγώσει έως και 70%. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τουρίστες φοβούνται από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και προκειμένου να χαλάσουν τις διακοπές τους επιλέγουν να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη χώρα πιο ήρεμη. 

Επίσης την ανασφάλεια των τουριστών έρχεται να ενισχύσει και το γεγονός του αποκλεισμού των κρουαζιερόπλοιων από διαδηλωτές στα λιμάνια καθώς και ο ενδεχόμενος φόβος για μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις. 

”Το πάγωμα των κρατήσεων άρχισε από τον Μάρτιο αλλά την τελευταία εβδομάδα λόγω των ταραχών αυξήθηκε κατακόρυφα” επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης.” Αν δεν σταματήσει αυτό τώρα, χάσαμε την καλοκαιρινή σεζόν, γεγονός καταστροφικό ” τονίζει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα 

”Παρόλο που οι μεγαλύτερες ταραχές συμβαίνουν στην πρωτεύουσα το πρόβλημα των ακυρώσεων και των κρατήσεων επεκτείνεται σε όλη την χώρα” .”Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ξένα ΜΜΕ που προβάλουν την κατάσταση λες και είμαστε Αργεντινή” προσθέτει ο κ. Ανδρεάδης. 

Ακούστε τον κ. Ανδρεάδη 

Κάθετη πτώση 60% έως το τέλος της σεζον 

Τον πανικό των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων προβλέπει και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων . Ο κ. Βασίλης Πατζουράτης, πρόεδρος του ινστιτούτου, κάνει λόγω για πτώση του τουρισμού κατά 60% την ερχόμενη περίοδο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην χώρα. 

Ακυρώσεις μέσω email
 

”Καθημερινά έχουμε ακυρώσεις και τηλεφωνικές αλλά και μέσω email” λέει στο Newsit ο Δημήτρης Κάκαρης, γενικός διυθυντής ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία την Αθήνας. ” Εκτός απο τις ακυρώσεις δεχόμαστε καθημερινά πολλά email με ερωτήσεις υποψήφιων πελατών για το τι κατάσταση επικρατεί στην χώρα και για το αν θα πρέπει να έρθουν η όχι” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τον κ. Κάκαρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε