Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: ‘Ολη η αλήθεια για τα κυκλώματα του Πασχαλινού οβελία

ΘΕΜΑ NEWSIT: ‘Ολη η αλήθεια για τα κυκλώματα του Πασχαλινού οβελία

Το Νewsit σας αποκαλύπτει :
– Πως το αρνί φθάνει να πωλείται έως και 150% παραπάνω.
– Πως καταφέρνουν να μας ταϊσουν Βουλγάρικα και Σκοπιανά αρνιά για Ελληνικά.

 Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ημέρες έχει να κάνει με τις λεγόμενες παράνομες Ελληνοποιήσεις.

Οι ελεγκτικές αρχές “τσίμπησαν” φορτίο με 150 αρνιά από Βουλγαρία που πήγαιναν για “βάφτιση”. Ωστόσο αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό.  Το παιχνίδι ξεκινά από τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Ο χοντρέμπορος τον προσεγγίζει και αγοράζει από αυτόν έναν αριθμό αρνιών, όμως ο αριθμός που θα γραφτεί στο τιμολόγιο αγοράς είναι πολύ μεγαλύτερος. Έτσι ο χονδρέμπορος μπορεί με αυτό το τιμολόγιο να δικαιολογήσει τα αρνιά που έχει φέρει είτε από τα Σκόπια είτε από την Βουλγαρία. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί πολυ απλά το Ελληνικό αρνί του κοστίζει τουλάχιστον 5 ευρώ το κιλό ενώ το “εισαγώμενο” φθάνει το πολύ 3. Τα “εισαγώμενα” προς “βάφτιση” αρνιά φθάνουν από τους ξένους κτηνοτρόφους με καρότσες σε σημεία “καβάτζες” στα σύνορα. Εκεί περιμένει μια  ζωάμαξα με τον χοντρέμπορο, η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγη ώρα. Τα αρνιά έχουν ήδη αλλάξει υπηκοότητα χάρη στο  τιμολόγιο  που έχει στα χέρια του ο χονδρέμπορος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟ NEWSIT

Στο παιχνίδι μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες σφαγείων εκεί μπαίνουν τα ενώτια (η καρφίτσα που υποδηλώνει την προέλευση του αρνιού) πριν ο κτηνίατρος τα εξετάσει σε αντιπαραβολή με τα τιμολόγια. Πλέον τα ζώα σφάζονται ως Ελληνικά και με την σφραγίδα του δημοσίου. Σήμερα, υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά, πολλά από τα Ελληνικά αμνοερίφια έχουν οδηγηθεί στην πιο συμφέρουσα αγορά της Ιταλίας. Στην Ελλάδα υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι το ένα στα τρία αρνιά που θα πουληθούν για ντόπια θα έχουν έρθει στην πραγματικότητα από γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια).

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΟΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτές τις ημέρες  κτηνοτρόφοι και χονδρέμποροι ερίζουν για την τιμή του πασχαλινού αρνιού. Πέντε ευρώ δίνουν οι χονδρέμποροι, επτά ζητάνε οι κτηνοτρόφοι. Αυτή την περίοδο οι χονδρέμποροι πιέζουν τους κτηνοτρόφους με διάφορους τρόπους.
Για παράδειγμα, τους πιέζουν ώστε να αγοράσουν τα αρνιά και τα κατσίκια ζωντανά. Με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν, εκείνοι δεν θα πληρωθούν την αξία του ζωντανού τους με το κιλό αλλά με το….μάτι. Το αρνί από τη  στάνη μέχρι το κρεοπωλείο ανεβαίνει έως και 150% καθώς υπάρχει ο χονδρέμπορος, ο μεσάζων, ο μεταφορέας και φυσικά ο κρεοπώλης. Έτσι το αρνί φέτος, εκτιμούν, από 5 και 6 ευρώ που θα πωληθεί χοντρικά θα φθάσει τα 14 και 15 και δεν θα είναι καν Ελληνικό. Αυτό που ζητούν οι κτηνοτρόφοι είναι αφού πωλούν που πωλούν φθηνά τουλάχιστον ας μην τρώει ο κόσμος ακριβά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι  που θα γίνουν από τους κρατικούς φορείς θα είναι εντατικοί. Ωστόσο όπως λένε τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι χοντρέμποροι που μίλησαν στο  newsit οι Ελληνοποιήσεις δεν θα σταματήσουν γιατι το σύστημα έχει “τρύπες”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε