Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ολυμπιονίκες στο βάθρο της δημόσιας ασφάλειας ανεβάζει ο Χρυσοχοϊδης

Ο Πρόεδρος των ελληνων ολυμπιονικών Γιώργος Σιγάλας

Στους δρόμους βγάζει ο Χρυσοχοίδης και του Ολυμπιονίκες που μπήκαν στο Σώμα τιμής ένεκεν!

 
Αν βλέπαμε τον Πύρρο Δήμα με τη στολή του Αστυνομικού να περιφρουρεί μια διαδήλωση σίγουρα θα πιστεύαμε πως κάνουν….πουλάκια τα μάτια μας. Κι όμως! Η νέα γραμμή Χρυσοχοϊδη στην ΕΛ.ΑΣ. για μη διάκριση καθηκόντων ανάμεσα στους αξιωματικούς έβγαλε στους δρόμους ακόμα και Ολυμπιονίκες οι οποίοι αφενός πήραν τιμητικά το βαθμό του αξιωματικού, αφετέρου δεν έχουν λάβει καμία μα καμία εκπαίδευση.

“Εμείς μπήκαμε στο Σώμα τιμητικά, για να ενισχύσουμε την εικόνα του και στην ουσία δεν είμαστε αστυνομικοί. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε είτε δύσκολες είτε καθημερινές καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο κάθε αστυνομικός” λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Σιγάλας, Πρόεδρος των Ολυμπιονικών.

Από τα γυμναστήρια στα πεζοδρόμια

Στο φυσικό τους χώρο ήταν μέχρι την “επέλαση” Χρυσοχοίδη στην ΕΛ.ΑΣ. οι αθλητές και Ολυμπιονίκες που λόγω των διακρίσεων τους εντάχθηκαν στο Σώμα.
Ο Χρυσοχοίδης, μάλιστα, ήταν αυτός που με απόφασή του το 2000 έδινε στους αθλητές το βαθμό του υπαστυνόμου με την προϋπόθεση να υπηρετούν στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στις τάξεις της με το βαθμό του υπαστυνόμου  υπηρετούν οι Μπάμπης Χολίδης, Γιώργος Ποικιλίδης, Ηρακλής Δεσκουλίδης , Γιάννης Τσιντσάρης, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Μόρφω Δροσίδου που όλοι τους διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επειδή όμως δεν έχουν υπηρετήσει σε σχολές αξιωματικών δεν έχουν καμία βαθμολογική εξέλιξη.

“Είναι παράλογο από τη μια το Υπουργείο να μας καθηλώνει στο βαθμό του υπαστυνόμου μιας και δεν έχουμε αποφοιτήσει από κάποια σχολή και  από την άλλη να μας αναθέτουν ξαφνικά καθήκοντα αξιωματικού αγνοώντας ότι είμαστε εντελώς ανεκπαίδευτοι” λέει ένας εκ των πρωταθλητών υπηρετούντων στο Σώμα.

“Θα παραιτηθούμε”

Ακόμα και να παραιτηθούν από το Σώμα σκέφτονται κάποιοι από τους δεκάδες πρωταθλητές που υπηρετούν, αν η Πολιτική ηγεσία δεν αλλάξει στάση. Μάλιστα εδώ και 1,5 μήνα ο Γιώργος Σιγάλας έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη γιατί όπως λέει πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μία λύση.

“Είναι ανάγκη με νέο Προεδρικό Διάταγμα να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των Ολυμπιονικών που τιμητικά προσλαμβάνονται στο Δημόσιο και να μην τοποθετούνται στα Σώματα Ασφαλείας αλλά σε άλλες Υπηρεσίες καθώς δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να είναι παραγωγικοί και να προσφέρουν” τονίζει ο Γιώργος Σιγάλας και προσθέτει ότι “μας τιμάει η τοποθέτηση από την Πολιτεία στο Δημόσιο και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να δουλέψουμε και να την τιμήσουμε”.

Τους ενδοιασμούς τους αλλά και την ανησυχία τους εκφράζουν και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι είναι κατηγορηματικοί. “Έχουν δίκιο να αντιδρούν οι αθλητές και οι Ολυμπιονίκες αφού δεν έχουν καν τη βασική εκπαίδευση. Αν δεν κάνει κάτι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου είναι πιθανόν να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον” λέει στο newsit.gr ο Αντώνης Λιακόπουλος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε