Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Πήραν το νόμο στα χέρια τους κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Πήραν το νόμο στα χέρια τους κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη!

Το νόμο στα χέρια τους έχουν πάρει εδώ και μήνες οι κάτοικοι από το Πεντάλοφο και τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης. Μόλις πέσει το φως της νύχτας μετατρέπουν τα αγροτικά τζιπ σε… περιπολικά, ανάβουν τους φάρους, πιάνουν τους ασυρμάτους στα χέρια, και ξεκινούν τις περιπολίες σε όλους τους δρόμους του χωριού.

“Νιώθουμε απροστάτευτοι. Εμείς κινδυνεύουμε και αστυνομία δεν μας προστατεύει. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας και τα παιδιά μας και σκεφτήκαμε να γίνουμε εμείς οι αστυνομικοί,”‘ δηλώνει στο newsit.gr ο εμπνευστής αυτού του πρωτότυπου για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος  Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός και κάτοικος της Νέας Μεσημβρίας.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να περιφυλάξουν τις περιουσίες τους τις οποίες έχουν στην κυριολεξία ρημάξει οι κακοποιοί!

Κάτοικοι σε ρόλο… αστυνομικού για να αποτρέψουν τους κακοποιούς

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι έχουν πάρει τον ρόλο του αστυνομικού και εθελοντικά κάνουν περιπολία κάποιες φορές ακόμη και σε 24ωρη βάση λέει αγανακτισμένος στο newsit.gr ο κος Πάτροκλος κάτοικος Πεντάλοφου Θεσσαλονίκης.

“Έχουμε φτάσει στο σημείο να αφήνουμε τα φώτα στα σπίτια μας αναμμένα μέρα νύχτα γιατί φοβόμαστε ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τους κακοποιούς. Μας έχουν ταράξει στις ληστείες και τις διαρρήξεις, δεν πάει άλλο. Μας έχουν ξεκληρίσει οι ληστές” λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θέλουν να ακολουθήσουν και άλλοι κάτοικοι των δύο περιοχών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν δει να κάνουν “φτερά” μέρα-μεσημέρι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κ. Νίκος Τσολάκης ο οποίος έπεσε θύμα των αετονύχηδων οι οποίοι του έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακές συσκευές ακόμη και την καραμπίνα του. Στο ίδιο κλίμα, και η κα Όλγα Ταυλαρίδου η οποία επικροτεί την πρωτοβουλία των συμπολιτών της καθώς η ίδια έχει αναγκαστεί να μετατρέψει το σπίτι της κυριολεκτικά σε…φρούριο  με σιδεριές παντού και πόρτες με κλειδαριές ασφαλείας.

Και όλα αυτά… 20 χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη

Η Νέα Μεσημβρία δεν είναι κανένα ”ακριτικό” χωριό αλλά ένα προάστιο που απέχει μόλις 20 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.
Το καθημερινό δράμα των κατοίκων της διαρκεί εφτά ολόκληρα χρόνια, από το 2002 οπότε και καταργήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Αγίου Αθανασίου με έδρα τη Νέα Μεσημβρία.

Οι κάτοικοι μέσω του Newsit.gr κάνουν έκκληση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη προσωπικά να επαναλειτουργήσει άμεσα το Α.Τ. της περιοχής καθώς όπως λένε οι κακοποιοί είναι τόσο αδίστακτοι που φοβούνται ότι κάποια στιγμή θα θρηνήσουνε και θύματα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε