Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Πλιάτσικο τραπεζών σε λογαριασμούς μισθοδοσίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Θηλιά” στο λαιμό των δανειοληπτών βάζουν οι τράπεζες οι οποίες παρά την οικονομική κρίση…

 … και το δυσβάσταχτο φορτίο των ελληνικών νοικοκυριών, εφευρίσκουν νέους παράνομους τρόπους για να κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων οι οποίοι χρωστούν χρηματικά ποσά από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
“Χέρι” στους λογαριασμούς μισθοδοσίας βάζουν τα περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα υποκλέπτοντας τη συγκατάθεση των δικαιούχων με όρους που “κρύβονται” στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων.

Το NewsIt.gr αποκαλύπτει την “κομπίνα” των ψιλών γραμμάτων με μια σειρά από έγγραφα που αποτελούν μέρος τραπεζικού συμβολαίου 3 μεγάλων Τραπεζών.

 Μάλιστα, ο δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του Νέου ΙΝΚΑ Δημήτρης Καραμήτσας καταγγέλλει ότι “αποσιωπάται χαρακτηριστικά στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου ο χαρακτήρας του λογαριασμού για τον οποίο γίνεται η παράνομη-ούτως ή άλλως- εξουσιοδότηση με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα και οι λογαριασμοί μισθοδοσίας”.
 

“Να παρέμβει Εισαγγελέας”

 
“Ο Κάτοχος εξουσιοδοτεί ανέκλητα την Τράπεζα να χρεώνει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας πληρωμής, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, το λογαριασμό καταθέσεων που τηρεί στην τράπεζα και αναφέρεται στην επισυναπτόμενη αίτηση, με το ποσό της ελάχιστης καταβολής ή του συνόλου της οφειλής” γράφει ο παράνομος όρος του συμβολαίου τον οποίο υπογράφει ο ανυποψίαστος πολίτης για να επιτρέπει στην Τράπεζα να κάνει…πλιάτσικο στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Για πρακτική παράνομη και αυτοδίκαια άκυρη κάνει λόγο ο  Δημήτρης Καραμήτσας ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr ότι “από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 451, 464, 653, 664 παρ.3 του Αστικού Κώδικα και 982 παρ.2 εδ. Δ’ Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, συνάγεται ότι ο μισθός είναι και ακατάσχετος και ανεκχώρητος. Ως εκ τούτου η εκχώρηση του μισθού, ακόμα και αν γίνεται με τη συναίνεση του οφειλέτη είναι απολύτως άκυρη και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια”. 
Μάλιστα ο Δημ. Καραμήτσας στέλνει μήνυμα στην Ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας την άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα προκειμένου να σταματήσει η συγκεκριμένη πρακτική.
  
“Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι” λένε οι Τράπεζες
 
Ανώτατο στέλεχος μίας εκ των τραπεζών που υιοθετεί τη συγκεκριμένη πρακτική απάντησε στο Newsit.gr ότι “η συμπεριφορά αυτή δεν είναι παράνομη, καθώς οι πελάτες έχουν δώσει δια της υπογραφής τους το δικαίωμα στην Τράπεζα να παρακρατεί οφειλόμενα ποσά από τους λογαριασμούς που τηρούν σε αυτήν”. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε