Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ρημάδι παραμένει το παλιό δημαρχείο Γλυφάδας

To παλιό δημαρχείο παραμένει γιαπί...
To παλιό δημαρχείο παραμένει γιαπί...

Σήμα S.O.S από δημοτικούς συμβούλους και κάτοικους της Γλυφάδας για το κτίριο κόσμημα του παλαιού

δημαρχείου που πάρα τα κονδύλια που τρέχουν από το 1999 ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του.

Ανακατασκευάζεται, συντηρείται αναστηλώνεται εδώ και 11 χρόνια … αλλά παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί αγγίζουν συνολικά μέχρι σήμερα τις 749.653 ευρώ ακόμη παραμένει γιαπί….

Ο λόγος για το κόσμημα μνημείο της πόλης της Γλυφάδας όπως αποκαλούν οι κάτοικοι το παλαιό Δημαρχείο που το οποίο προοριζόταν για στέγαση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

Όπως κατήγγειλε στο Νewsit.gr o Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Πέτρος Γεωργόπουλος παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι δημότες οι εργασίες ανακατασκευής και υποστύλωσης το Παλαιό Δημαρχείο παραμένουν ανολοκλήρωτες επί έντεκα (11) ολόκληρα χρόνια!
Και αυτή η κατάσταση συντηρήθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος νιώθει ντροπή για όλη αυτή την κατάσταση και εκπέμπει σήμα κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια τους στην διαλεύκανση των Οικονομικών και Τεχνικών ελέγχων.

Η κατάσταση με το παλαιό δημαρχείο και τις εργασίες ανακατασκευής του τείνει να μετατραπεί σε “Γιοφύρι της Αρτας” μόνο που στο παλιό δημαρχείο… η ολοκλήρωση των έργων δεν τελειώνουν ποτέ.

‘Οπως κατήγγειλε ο κ Γεωργόπουλος για το εν λόγω κτίριο έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα πάνω από επτακόσιες χιλιάδες ευρώ (749.653,39 ευρώ) για ανακατασκευή και συντήρηση σύμφωνα και με τις βεβαιώσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Επίσης ακόμη δε έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2010 το ποσόν των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για την αποπεράτωσή του, αν και σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκαν φόβοι, μήπως δεν φτάσουν τα χρήματα αυτά για την ολοκλήρωσή του.

Ένα ακόμη στοιχείο που παραμένει σε θολό τοπίο σχετίζεται με την έκταση του χώρου που βρίσκεται το κτίριο. Σύμφωνα με το Δημοτικό Σύμβουλο το καθαρό εμβαδόν του Παλαιού Δημαρχείου είναι περίπου 170m2. Δυστυχώς οπως τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος δεν γνωρίζει κανείς να μας ενημερώσει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρειάζονται ακόμη για την αποπεράτωσή του, για ένα κτίριο ανακατασκευής και συντήρησης που ακόμη και σήμερα και μετά από τις τεράστιες σπατάλες που έχουν γίνει, να ντρέπεσαι να το κοιτάξεις.

Ηδη παντως με επιστολές του προς τον ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη και στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου καταγγέλλει την απαράδεκτη αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων για την απαράδεκτη εικόνα από τη μη αποπεράτωση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου επί έντεκα (11) χρόνια και ζητά να προβουν σε έλεγχο για τη διαπίστωση ευθυνών για τη μη αποπεράτωση του κτιρίου, όσο και για το ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ τα χρήματα που διατέθηκαν από το Δήμο Γλυφάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε