Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Σε “ελεύθερη πτώση” ο Ελληνικός τουρισμός

ΘΕΜΑ NEWSIT: Σε “ελεύθερη πτώση” ο Ελληνικός τουρισμός

Περισσότερα από 1500 ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν για το Πάσχα.

Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Ελληνικός τουρισμός. Δεν είναι μόνο η περίοδος του Πάσχα όπου αναμένεται σημαντική πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι και η θερινή περίοδος για την οποία μέχρι στιγμής τα σημάδια σύμφωνα με τους ξενοδόχους δεν είναι καθόλου ενθαρυντικά.

Εκεί βρίσκεται το μεγάλο αγκάθι για τους Έλληνες ξενοδόχους.

Ήδη συγκριτικά ακόμα και με το περασμένο έτος, που στιγματίστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κρατήσεις για τους εσωτερικούς τουριστικούς προορισμούς είναι πολύ λιγότερες. Τα Ελληνικά νησιά λοιπόν γίνονται λιγότερο ελκυστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων η οικονομική συγκυρία αλλά και οι απεργίες είναι οι λόγοι που όλο και περισσότεροι ξένοι τουρίστες επιλέγουν να μην ταξιδέψουν στη χώρα μας. 

Τουλάχιστον 1.500 ξενοδοχεία φέτος δεν θα ανοίξουν για τις Πασχαλινές διακοπές αφού οι οικονομικές συγκυρίες θα αποτρέψουν τους περισσότερους. Όπως ανέφερε στο Newsit ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Ανδρέας Ανδρεάδης ένας επιπλέον λόγος ειναι και το ότι φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς και έτσι πολλά θερινά καταλύματα θα παραμείνουν κλειστά.. Ωστόσο το πεσμένο ενδιαφέρον είναι αυτό που θα υποχρεώσει τους περισσότερους ξενοδόχους να κρατήσουν τις εγκαταστάσεις τους κλειστές.

15% λιγότερα πακέτα διακοπών από ότι πέρισυ έχουν  “κλείσει” εκδρομείς από το εξωτερικό. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ανυσηχιτικό στοιχείο λέει ο πρώην πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Γιάννης Ευαγγέλου που βλέπει προορισμούς όπως η Βουλγαρία η τουρκία και η Βόρειος Αφρική να κερδίζουν έδαφος για την περίοδο του Πάσχα από τους Έλληνες. Πάντως εκτιμά πως το πρόσιμο στον τουρισμό θα είναι θετικό μόλις κλείσει η σεζόν

Ακούστε τον κύριο Ευαγγέλου

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεά Ανδρεάδη στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαικές χώρες, διαχρονικά δεν υπάρχει στρατηγική ώστε να γίνει πιο “ελκυστικό” το πίο σημαντικό εθνικό προϊόν. Ο τουρισμός στη χώρα μας, υποστηρίζει, προχωρά χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε