Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Στα… χαμένα για τα καμμένα οι πολεοδομίες

(ΦΩΤΟ NEWSIT)
(ΦΩΤΟ NEWSIT)
Στο βρόντο μέχρι στιγμής οι εξαγγελίες και οι ανοιχτές διαδικτυακές διαβουλεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος…

για την θωράκιση των δασικών εκτάσεων κάηκαν στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου. 

Όπως σας αποκαλύπτει σήμερα το NewsIt.gr, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη για αναστολή οικοδομικών αδειών και απαγόρευση των εργασιών στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, οι πολεοδομίες της περιοχής εξακολουθούν να βγάζουν κανονικά άδειες!

Η εξαγγελία της φιλόδοξης απόφασης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έγινε ακόμη και δημόσια διαβούλευση για το θέμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr, όμως μέχρι στιγμής οι Πολεοδομίες της περιοχής συνεχίζουν να εκδίδουν κανονικά άδειες, αφού όπως εξηγούν οι υπάλληλοι: «…αφού δεν υπάρχει εγκύκλιος ή οδηγία, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κανονικά την έκδοση αδειών»!
Ακούστε ένα απόσπασμα τηλεφωνικής συνομιλίας με προϊστάμενο πολεοδομίας.

Καλά… Χριστούγεννα λοιπόν, δηλαδή τέλη του Δεκέμβρη, θα δοθούν οι εγκύκλιοι στις πολεοδομίες! Η ενημέρωση που είχε το ΝewsIt.gr από το υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν σαφής: πρώτα θα φτάσει στο σχέδιο νόμου στην Βουλή, θα πρέπει να περάσει από όλη την διαδικασία της κοινοβουλευτικής επεξεργασίας, να γίνουν δηλαδή ακροάσεις, προσθήκες και εισηγήσεις, και μετά το πολυπόθητο ψήφισμα. Μέχρι τότε; Όποιος πρόλαβε να βγάλει άδεια, πρόλαβε!

Στον… αέρα και οι “ράμπο” των αυθαιρέτων
Στο φιλόδοξο σχέδιο της υπουργού ήταν και η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, για την εξάλειψη του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης στις καμένες εκτάσεις. Υπηρεσία η οποία θα υποστηρίζεται τεχνικά από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ), ο οποίος με ένα μοντέρνο σύστημα τηλεπισκοπικής περιοδικής χαρτογράφησης θα…δείχνει κάθε νέο αυθαίρετο κτίσμα εμφανίζεται εκτός σχεδίου.
Το NewsIt.gr αναζήτησε της συγκεκριμένη Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων: “δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη”, μας απάντησαν από τον ΟΚΧΕ. Περιμένουν και εκείνοι το ψήφισμα του νομοσχεδίου. Και όσο περιμένουν το νομοσχέδιο, τα αυθαίρετα στις καμμένες δασικές εκτάσεις στην Ροδόπολη, στην Σταμάτα, στην Άνοιξη και στον Άγιο Στέφανο, όχι μόνο θα επισκευάζουν τις ζημιές από τις πυρκαγιές, αλλά θα…σηκώνουν νύχτα και όροφο!
Σηκώνουν” ορόφους νύχτα στη Ροδόπολη
Με αποκλειστικό φωτορεπορτάζ το ΝewsIt.gr σας παρουσιάζει την αυθαίρετη δόμηση στην Ροδόπολη, τώρα που λείπει η…γάτα, και χορεύουν τα ποντίκια!
Οδός Ροδόπολης: ανάμεσα στα καμένα -από τους πυρκαγιές του Αυγούστου- δέντρα, προστατευτικά από τσίγκο κρύβουν τις εργασίες που γίνονται στο εσωτερικό. Το βανάκι ενός εργάτη μαρτυρά ότι οι εργασίες συνεχίζονται όχι μόνο νύχτα, αλλά και μέρα. Ποιος να τους σταματήσει; Οι εργασίες, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, γίνονται σε χρόνο αστραπή, αφού μέσα σε 2 μήνες η αποθήκη…μεταμορφώθηκε σε… μεζονέτα!
Οδός Αγράφων, Ροδόπολη: ένας δρόμος, που και αυτός – όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της Ροδόπολης στο ΝewsIt.gr – διανοίχτηκε παράνομα, με πάνω από 10 αυθαίρετες κατοικίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ροζ οικία, που όχι μόνο επιδιόρθωσε τις ζημιές της φωτιάς, αλλά σήκωσε και…όροφο!
Οδός Αγίου Ιωάννου, Ροδόπολη: η φωτιά δεν χαρίστηκε στο συγκεκριμένο αυθαίρετο, όπως μαρτυρούν τα…μαύρα πεύκα που πλαισιώνουν το συγκεκριμένο οίκημα. Νύχτα όμως επιδιορθώθηκαν οι ζημιές. Νύχτα, ολοκλήρωσαν και το έργο!
Η ίδια αυθαιρεσία και στις οδούς: 25ης Μαρτίου και Αθανασίου Διάκου, στην Ροδόπολη.
Τα ίδια συναντάς και στην οδό Γιασεμιών στην Σταμάτα, όπως επίσης στις περιοχές Κουκουνάρι και Αμυγδαλέζα στην ίδια πολύπαθη περιοχή.
Στην Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο η κατάσταση είναι τόσο θολή που δύσκολα ορίζεις τα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας!
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε