Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Στο “δόκανο” των τοκογλύφων επιχειρηματίες και νοικοκυριά

ΘΕΜΑ NEWSIT: Στο “δόκανο” των τοκογλύφων επιχειρηματίες και νοικοκυριά

– “Εισπράκτορας” εξηγεί πως οι τοκογλύφοι απειλώντας και εκβιάζοντας “γδύνουν” τα ανήμπορα θύματα τους
– Ένα από τα θύματα τοκογλύφου που παρά λίγο να χάσει το σπίτι του μιλά στο Newsit
– “Εκρηκτική” η αύξηση των κρουσμάτων τοκογλυφίας

Η οικονομική κρίση και οι “κλειστές κάνουλες” των τραπεζών οδηγούν επιχειρηματίες και νοικοκυριά όλο και περισσότερο στους τοκογλύφους. 

Η έρευνα του Newsit  αποκαλύπτει όλες τις κρυφές πτυχές της δράσης των αδίστακτων κερδοσκόπων που δεν διστάζουν να βγάλουν τα όπλα όταν καθυστερήσουν να πάρουν τα “χρήματα τους” από τα ανήμπορα θύματα τους. 

Μέχρι και και το αδιανόητο ποσοστό του 50% τόκο το μήνα μπορεί να ζητήσουν οι τοκογλύφοι αν δουν ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη. 

Αύτη την σοκαριστική αποκάλυψη έκανε στο Newsit  αρχηγός ομάδας που δραστηριοποιείται στην είσπραξη των “οφειλών”. Όπως είπε ο Μάριος (τα στοιχεία του δεν αποκαλύπτονται για ευνόητους λόγους) αν το θύμα καθυστερήσει να πληρώσει η πρώτη επίσκεψη είναι προειδοποιητική. Η δεύτερη συνοδεύεται από ξυλοδαρμό. Αν εξακολουθήσει να μην πληρώνει τους υπέρογκους μηνιαίους τόκους τότε οι εισπράκτορες μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην δολοφονία “για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι”.

Ο Μάριος 40  ετών σήμερα αποκαλύπτει πως πολλές από τις απόπειρες δολοφονίας που έγιναν την περασμένη χρονιά αφορούσαν υποθέσεις τοκογλυφίας. Όπως μας είπε, σήμερα στα δύχτια των τοκογλύφων έχουν πέσει και πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες που έχουν δανειστεί εκατομμύρια ευρώ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSIT

Θύμα των τοκογλύφων είναι ο κ. Βασίλης. Πριν από λίγο καιρό έκανε το λάθος να δανειστεί 50 χιλ. ευρώ από έναν τοκογλύφο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν γνωστός του και προθυμοποιήθηκε να τον στηρίξει οικονομικά στο επαγγελματικό του άνοιγμα με το φιλικό μηνιαίο τόκο του 8%. Τα  προβλήματα άρχισαν για τον κ. Βασίλη όταν δεν κατάφερε να πληρώσει κάποια από τις δόσεις. Τότε μέχρι και τα όπλα απείλησαν ότι θα βγάλουν οι “συνεργάτες” του αν δεν πληρωνόταν το χρέος. Ακόμα και όταν το  κεφάλαιο πληρώθηκε μαζί με ένα σημαντικό μέρος των τόκων ο τοκογλύφος δεν σταμάτησε. Κατάφερε με μια επιταγή που είχε στα χέρια του να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι του άτυχου επιχειρηματία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΘΥΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ
 

Σύμφωνα με τον Β. Κρητικό πρόεδρο της ομοσπονδίας δανειοληπτών οι τοκογλύφοι έχουν βρει πρόσφορο έδαφος μιας και η αγορά έχει “στεγνώσει” από ρευστό. Την “δουλειά” -αποκαλύπτει- την κάνουν ακόμα και εταιρίες που “συνεργάζονται” με τράπεζες στο κομάτι της έκδοσης δανείων. Τα επιτόκια που θα κληθεί κάποιος να πληρώσει είναι εξοντωτικά και φθάνουν ακόμα  και το 12%. Πάντα οι τοκογλύφοι συνοδεύονται απο “μπράβους” που φροντίζουν με ξυλοδραρμούς και απειλές τα θύματα να πληρώσουν την οφειλή όσο παράλογη και αν είναι.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε