Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέμα NewsIt: Stop στη χορήγηση φαρμάκων λόγω χρεών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σοβαρότατος κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να κληθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Με επιστολή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ζητάει από οκτώ μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία όπως της ΔΕΗ, του ΗΣΑΠ, το Ταμείο δικηγόρων και το ΤΥΔΚΥ να πληρωθούν οι οφειλές τους μέχρι την Παρασκευή.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν ξοφλήσουν τα ταμεία μέχρι την Παρασκευή θα σταματήσουν τις χορηγήσεις φαρμάκων από 1 Φεβρουαρίου, όπως αποκάλυψε στο
Newsit ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Κώστας Λουράντος.

Αυτό σημαίνει ότι από 1η Φεβρουαρίου, οι ασφαλισμένοι των οκτών αυτών ταμείων θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που θα χρειαστούν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πρόκειται για χρέη 2 μηνών τα οποία αγγίζουν τα 10 εκ.ευρώ.

Μεγάλο αγκάθι στο ασφαλιστικό αποτελεί και ο ΟΠΑΔ. Ήδη οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας αποφάσισαν από 1 Φεβρουαρίου να μην χορηγούν φάρμακα στο συγκεκριμένο ταμείο του οποίου τα χρέη ανέρχονται στα 200 εκ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.

Στον ΟΠΑΔ αναφέρθηκε και ο κ.Λουράντος λέγοντας ότι την Πέμπτη θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί αν θα αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και στο συγκεκριμένο ταμείο.

 
Χρήστος Μαζάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε