Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΘΕΜΑ Newsit: Τα ΕΛ.ΤΑ δεν παραδίδουν την αλληλογραφία

ΘΕΜΑ Newsit: Τα ΕΛ.ΤΑ δεν παραδίδουν την αλληλογραφία

– Γράμματα και λογαριασμοί δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες τους – Κόβονται ρεύμα και τηλέφωνο!
– Πολίτες αναζητούν μόνοι τους την αλληλογραφία τους στα κέντρα διανομής.

 

Εικόνα διάλυσης ανάλογη με αυτή των νοσοκομείων παρουσιάζουν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αργοπορίας στην πρόσληψη εποχικών έχει φέρει τα ΕΛΤΑ σε κατάσταση διάλυσης.
 
Η αλληλογραφία καθυστερεί να παραδοθεί, λογαριασμοί δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες με αποτέλεσμα να κόβεται π.χ η ηλεκτροδότηση τους και έτσι πολλοί αναγκάζονται να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στα κατά τόπους ταχυδρομεία για να εντοπίσουν μόνοι τους τα γράμματα τους.
 
Και ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση του κοινούς στους χώρους όπου φυλάσσεται η αλληλογραφία οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραλάβει ο πολίτης λογαριασμούς και γράμματα.
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στα ΕΛΤΑ Πειραιά όπου το NEWSIT βρέθηκε και είδε από κοντά το χάος που επικρατεί.

Όπως είπε στο Newsit ο Πρόεδρος των Ταχυδρομικών υπαλλήλων, Γ. Βασιλόπουλος, σε δεκάδες ταχυδρομεία επικρατεί αλαλούμ, αφού οι υπάλληλοι δεν φτάνουν γιά να διανεμηθεί η αλληλογραφία.

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, αφού έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα να κόβεται το ρεύμα, επειδή δεν έφτασε ποτέ στους ενδιαφερόμενους ο λογαριασμός. 

Το θέμα αποκάλυψε το Newsit, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα από το Ταχυδρομείο Πειραιά, όπου οι πολίτες αναγκάζονται να μόνοι τους για να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία από το ταχυδρομείο αλλά και από μόνοι τους  να ψάχνουν τα δέματα τους ανάμεσα σε δεκάδες άλλα.

Ο μόνος τρόπος για να παραλάβει κάποιος την αλληλογραφία του στον Πειραιά είναι ...αυτός.

Οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει στους χώρους φύλαξης γραμμάτων, δεμάτων και λογαριασμών και να διαλέξει να πάρει ό,τι θέλει, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία προφύλαξη από την πλευρά των υπευθύνων.
Με τεράστια ευκολία ο υπάλληλος του ταχυδρομείου μας οδήγησε στον χώρο που φυλάσσονται τα γράμματα και μας άφησε κυριολεκτικά να ”ψαχουλεύουμε” μόνοι μας δεκάδες δέματα.
Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σε συνομιλία μας με τον υπάλληλο του ταχυδρομείου μας ανέφερε  πως λόγω των συμβάσεων που έληξαν τον περασμένο Νοέμβριο και των εκλογών που προηγήθηκαν, ακολούθησαν οι παραιτήσεις των διοικήσεων και συμβούλων των ΕΛΤΑ.
 
Οπότε χρειαζόταν η πρόσληψη της νέας διοίκησης για να την εξαγγελία προκήρυξης νέων συμβάσεων πρόσληψης ταχυδρόμων.

Ανάμεσα στα ανακατεμένα γράμματα ψάχνει αυτή η γυναίκα τις δικές τις επιστολές ίσως και λογαριασμούς

Η κάμερα του NewsIt μπήκε στα άδυτα του ταχυδρομείου Πειραιά και κατέγραψε πολίτες να ερευνούν να ψαχουλεύουν και να ανακατεύουν όλοκληρη την αλληλογραφία που διακυνεί το συγκεκριμένο ταχυδρομείο για να βρουν τα γράμματα τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε