Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Το πιο φτωχό Πάσχα της αγοράς

– Από τα 9.500 ξενοδοχεία μόλις 2.200 άνοιξαν για τις ημέρες του Πάσχα
– 80.000 λιγότεροι ταξίδεψαν αυτές τις ημέρες
– 20% πτώση το εμπόριο σε σχέση με το 2009
– 30% πτώση στις πωλήσεις αμνοεριφίων με τιμή   πάνω από 10 ευρώ
– 20% πτώση σε καταστήματα με είδη δώρων

     Τα “χτυπήματα” για εμπόρους και ξενοδόχους αυτό το Πάσχα ήταν απανωτά. Άν και τα στοιχεία ακόμα συλλέγονται από τα επιμελητήρια η πρώτη εικόνα δείχνει  πως το ταμείο είναι μείον.

    Το Πάσχα φέτος έπεσε νωρίς λένε οι ξενοδόχοι. Άνοιξαν μόλις 2.300, όμως και αυτά δεν γέμισαν τελείως με την πτώση του τζίρου να φθάνει το 15% σε σχέση με το 2009. Τα άσχημα πασχαλινά “μαντάτα” έβαλαν σε σκέψεις τους ξενοδόχους που βλέπουν ήδη πτώση στις κρατήσεις για το καλοκαίρι 10%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων κ Ανδρεάδη για τη θερινή περίοδο ήδη προγραμματίζονται πακέτα προσφορών και μείωση στις τιμές των δωματείων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Νewsit Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Στο εμπόριο τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα μας είπε ιδιοκτητης επώνυμου καταστήματος στο κέντρο που είδε φέτος τις πωλήσεις του ακόμα και στις λαμπάδες να πέφτουν κατακόρυφα.  20% πτώση στον τζίρο σε σχέση με πέρσυ  υπολόγισε. Είναι ένας από τους καταστηματάρχες που υποχρεώθηκε λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα να απολύσει την μοναδική υπάλληλο που απασχολούσε μιας και δεν θα μπορούσε να την πληρώσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Νewsit ο ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη δώρων

Το φθηνό αρνί και κατσίκι διάλεξαν να αγοράσουν όσοι θέλησαν να τηρήσούν το έθιμο του σουβλίσματος.  Σύμφωνα με τους κρεοπώλες στα ψυγεία έχουν μείνει αμνοερίφια με τιμή από 10 ευρώ και πάνω. Σε όσα κρεοπωλεία κράτησαν χαμηλά τις τιμές ο τζίρος σημείωσε αύξηση έως και 15%.

Σύμφωνα με τους εμπόρους χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το 2009 σημειώθηκαν στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων. Μονοψήφια ποσοστά αύξησης παρουσίασαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα παιχνιδιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε