Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Χαρίζουν αυτοκίνητα για να μην πληρώνουν τέλη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να τρίβεις τα…μάτια σου είναι αυτές τις ημέρες οι εφημερίδες αγγελιών, καθώς γέμισαν οι σελίδες από αυτοκίνητα που χαρίζονται!

Τα πράσινα τέλη, έφεραν μαύρα μαντάτα στις τσέπες εκείνων που είχαν στην κατοχή τους παλιά ΙΧ της περασμένης δεκαετίας, και έτσι αντί να πληρώσουν τα τέλη, αποφάσισαν να τα…δωρίσουν!

«Και να ήθελα να το πουλήσω, δεν θα μπορούσα, αφού δεν αγοράζει κανείς παλιά ΙΧ» λέει στο NewsIt.gr ιδιοκτήτης ΙΧ μοντέλο του ΄93, «… να πληρώνω θέση πάρκινγκ για να το ακινητοποιήσω, δεν θα μπορούσα. Έτσι, η καλύτερη λύση ήταν απλώς να το χαρίσω!».

Δείτε χαρακτηριστικές αγγελίες, όπου ιδιοκτήτες χαρίζουν τα παλιά τους ΙΧ

Αναγνώστης από την Γλυφάδα στο NewsIt.gr : «Τα φουσκωμένα τέλη κυκλοφορίας μας κατέστρεψαν! Κατέθεσαν όλοι τις πινακίδες τους και πάρκαραν τα αυτοκίνητα όπου βρήκαν….εγώ που θα βάλω το δικό μου αυτοκίνητο , που δεν βρίσκω θέση;» 

Κάτοικος από την Παλλήνη, ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου του 1992, δεν είχε άλλη λύση. Αντί να πληρώνει 350ευρώ τέλη κυκλοφορίας, ή μια θέση παρκινγκ προκειμένου να το ακινητοποιήσει, προτίμησε να το ξεφορτωθεί…τσάμπα!

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΕΣΥΡΑΝ

Πληθαίνουν τα παράπονα των ιδιοκτητών ΙΧ, που έχουν αποσύρει τα παλιά τους αυτοκίνητα, όμως ακόμη δεν έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται από την απόσυρση.

Και θα περιμένουν πολύ ακόμη, ξεκαθαρίζει η Νομαρχία Αθηνών! 

Όπως δηλώνει στο NewsIt.gr o διευθυντής της διεύθυνσης μεταφορών της Νομαρχίας Αθηνών, Ηλίας Δόλγηρας «είχαμε διαφωνήσει πλήρως με την διαδικασία, και από την αρχή είχαμε προτείνει απλούστερη, με κατάθεση στην εφορία του εγγράφου της οριστικής απόσυρσης, μαζί με την φορολογική δήλωση, και εκεί να εκδίδεται η επιταγή».
Όμως, ακόμη συγκεντρώνονται και εξετάζονται τα δικαιολογητικά στις Νομαρχίες, ώστε όλα μαζί να αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Εντελλομένων Εξόδων, οι οποίες θα τα ελέγξουν, θα τα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ, και από εκεί θα εκδοθούν οι τραπεζικές επιταγές!

Πάντως, ως την Παρασκευή η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος των τελών κυκλοφορίας και την παράδοση πινακίδων.
Η κίνηση στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες είναι σε κανονικούς ρυθμούς αν και ως γνήσιοι Έλληνες θα περιμένουμε την αυριανή μέρα για να πάρουμε τα τέλη!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε