Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Χωρίς νερό τα νησιά της χώρας σε μία εβδομάδα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Χωρίς νερό τα νησιά της χώρας σε μία εβδομάδα

Έκκληση των δημάρχων μέσω του Newsit για να λυθεί το πρόβλημα

– Καταγγελίες για εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας

– Κλείνουν τις κάνουλες για οικονομία

Μεγάλο πρόβλημα με το νερό πρόκειται να αντιμετωπίσουν την επόμενη εβδομάδα ολα τα άνυδρα νησιά, όπως καταγγέλουν οι τοπικοί άρχοντες στο Newsit. Καστελόριζο, Λειψοί, Σύμη, Σίκινος, Αμοργός, Φολέγανδρος και Κίμωλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού οι δεξαμενές έχουν αρχίσει να στερεύουν.

Ο Δήμαρχος των Λειψών, κ. Σπύρου Μπενέτος κάνει λόγω για αδυναμία υδροδότησης του νησιού αφού η τελευταία φορά που μεταφέρθηκε νερό ήταν πριν μια εβδομάδα. “Έδωσα εντολή στον υδρονομέα του νησιού να κλείσει λίγο τις κάνουλες για προσωρινή οικονομία μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Αν δεν λυθεί το θέμα σε μα εβδομάδα το νησί δεν θα έχει καθόλου νερό”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο Καστελόριζο αν και περιμένουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού και προσωρινά έφεραν μια δεξαμενή με νερό, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Πανηγύρης δεν επαναπαύεται. “Έχουμε για μία εβδομάδα, μετά τι θα κάνουμε;”, επισημαίνει. “Θέλω να πιστεύω οτι θα λειτουργήσει το σύστημα αφαλάτωσης όπως μας έχει υποσχεθεί η πολιτεία”, συμπληρώνει.

‘Ιδια κατάσταση επικρατεί και στην Κίμωλο με τον Δήμαρχο κ. Μαγκανιώτη Γεράσιμονα αναζητά εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσει να υδροδοτηθεί σε λίγες ημέρες το νησί. “Ψάχνω να βρω κάποια λύση σε περίπτωση που το θέμα δεν λυθεί την επόμενη εμδομάδα. Δυστυχώς φαίνεται οτι θα μείνουμε χωρίς νερό. Ούτε πρωτόγονο κράτος να ήμασταν”, αναφέρει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit το ελεγχτικό συνέδριο του υπουργείου Μεταφορών ακύρωσε τη σύμβαση που είχε συνάψει ο εργολάβος υδρομεταφορέας με τα νησιά λόγω αυξημένου κόστους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε