Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θερμό χειροκρότημα στο στερνό αντίο για τον Δημήτρη Κοτζαρίδη

Απλοί άνθρωποι συνεχώς καταφθάνουν στο νεκροταφείο

– Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και οι δύο κόρες του
– Η Αλέκα Παπαρήγα έφθασε στο νεκροταφείο – Δεκάδες στεφάνια
– Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με τη σημαία του ΠΑΜΕ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT

Πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα, στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, τον άτυχο 53χρονο οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, στην ογκώδη διαδήλωση που έγινε κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, οικείοι του καθώς και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του ΠΑ.Μ.Ε., του ΚΚΕ, και άλλων πολιτικών χώρων, αποχαιρέτησαν τον άτυχο 53χρονο, πατέρα δύο παιδιών, και εξέφρασαν την οδύνη τους για τον άδικο χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον «φιλήσυχο άνθρωπο και ανιδιοτελή αγωνιστή», ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Παρόντες στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, ήταν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου του κόμματός, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Παρών ήταν επίσης και ο Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ενώ στεφάνι έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Το φέρετρο του Δημήτρη Κοτσαρίδη ήταν καλυμμένο με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γιάννης Πασούλας στον επικήδειο που εκφώνησε κατονόμασε ως υπεύθυνες για το θάνατο του 53χρονου «παρακρατικές ομάδες και μηχανισμούς, πληρωμένων δολοφόνων ενάντια στο λαό που διαδήλωνε», ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι «δε θα χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας τον ένοχο του χαμού σου – όλους αυτούς που μισούν τους εργάτες και τον αγώνα τους».

ΦΩΤΟ NEWSIT - H Αλέκα Παπαρήγα στην κηδεία

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, ήταν πατέρας δύο παιδιών, και καταγόταν από το χωριό Σάπες της Κομοτηνής, από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ήταν δημότης Βύρωνα και για περισσότερα από τριάντα χρόνια διετέλεσε μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας καθώς και γραμματέας του παραρτήματός της στο Βύρωνα.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Την Πέμπτη, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ βρισκόταν στην οδό Όθωνος, αισθάνθηκε δύσπνοια και δυσφορία και κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο, από όπου διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του από κολπική μαρμαρυγή. Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους οικείους του, ο 53χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διευκρινιστούν από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μετά από δέκα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt -Οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου οικοδόμου σε ένα παγκάκι του Συντάγματος

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

ΛΑΟΣ σε ΚΚΕ: “Προσπαθείτε να εκμεταλλευθείτε τον θάνατο του διαδηλωτή”

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί “αστυνομικών – κουκουλοφόρων”
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε