Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ασύλληπτο! Ασθενής με κορονοϊό… έκοβε βόλτες έξω από το ΑΧΕΠΑ

νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη

Ένα πραγματικά πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ στη Θεσσαλονίκη. Ασθενής θετικός στον κορονοϊό άρχισε να κάνει βόλτες εκτός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για να πάει… στο κυλικείο. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο άνδρας δήλωσε πως έχει κάνει τεστ για την COVID-19 και είχε βγει θετικό. «Χθες το βράδυ έκανα μοριακό τεστ και βγήκε θετικό. Γιατί είμαι έξω από το νοσοκομείο; Βγήκα να πάρω κάτι να τσιμπήσω» είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι: «Περίμενα τέσσερις ώρες και ακόμη δεν μου έχουν πάρει στοιχεία».

Όταν μάλιστα του επισήμαναν ότι διασπείρει τον κορονοϊό, θέτοντας σε κίνδυνο τους ανθρώπους με τους οποίους είχε επαφή, εκείνος απάντησε πως: «ναι κάνω διασπορά… εσείς ξέρετε ότι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι με 38,5 πυρετό, είμαι 12 ημέρες με πυρετό και προσπαθώ να βγω μια άκρη;».

Δείτε το 2:25 στο παρακάτω βίντεο: 

 

 

Click4more: Ο Γολγοθάς ασθενή με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ – “Περίμενα 9 ώρες στο αμφιθέατρο” (video)

Στα ύψη τα κρούσματα – Κικίλιας: «Στο 32% ο δείκτης θετικότητας στην Θεσσαλονίκη»

Και όλα αυτά την στιγμή που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60.570. Την Τρίτη (10/11), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 2.384 νέα κρούσματα κορονοϊου στη χώρα. Από αυτά, 588 καταγράφονται στην Αττική, 652 στην Θεσσαλονίκη και 164 στην Λάρισα, ενώ διψήφια νούμερα καταγράφηκαν σε ακόμα 27 Περιφερειακές ενότητες. Την ίδια ώρα, 263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Το απόγευμα της Τρίτης (10/11) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αναφερόμενος συγκεκριμένα στη συμπρωτεύουσα. Τόνισε δε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό είναι 32%!

«Πρόκειται για τεράστια διασπορά της νόσου και αυτό εξηγεί και το lockdown», επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ενώ παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο. Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνει και στη Θεσσαλονίκη τις ΜΕΘ προσθέτοντας σήμερα, αύριο και μεθαύριο επιπλέον 50 κλίνες. Όπως εξήγησε στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον  Αύγουστο υπήρχαν 43 κλίνες ΜΕΘ, στα τέλη Οκτωβρίου αναπτύχθηκαν άλλες 75 κλίνες και στην τρίτη φάση, τον Νοέμβριο θα προστεθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις