Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Δεν δίνουν δεκάρα για τα σχολεία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τους τελευταίους 11 μήνες, πέντε επί κυβέρνησης ΝΔ και έξι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ…

η νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής στέγης. Η νομαρχία αυτή τη στιγμή χρωστά 30 εκατομμύρια ευρώ για σχολεία, που έχουν κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί, ενώ αν δεν δοθούν κονδύλια υπάρχει κίνδυνος από τον Σεπτέμβρη πολλά σχολεία να μην λειτουργήσουν και να αυξηθούν τα ποσοστά της διπλοβάρδιας στον νομό.

Τα παραπάνω ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων από 41 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 45.

Ειδικότερα, ο κ. Ψωμιάδης έκανε έναν γενικό απολογισμό του έργου της νομαρχίας από το 2003 έως το 2010, ανέφερε ότι στη σχολική στέγη ολοκληρώθηκαν 260 έργα ύψους 184 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τη διπλοβάρδια επισήμανε ότι μειώθηκε στα νηπιαγωγεία από 34% σε 11%, στα δημοτικά από 29% σε 4% και στα γυμνάσια και λύκεια από 29% σε 8%.

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές του κινήσεις, ενόψει των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε: «δεν έχω λάβει ακόμη τις τελικές μου αποφάσεις. Θα τις ανακοινώσω μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι δικές μου και όποιος θέλει ακολουθεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε