Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές νοσοκομείων διαπιστώνει το ΚΚΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές στα νοσοκομεία της πόλης…

διαπίστωσε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης με τους βουλευτές Γιάννη Ζιώγα, Σοφία Καλαντίδου και Άγγελο Τζέκη.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ο οργανισμός προβλέπει νοσηλευτικό προσωπικό 800 ατόμων υπάρχουν μόνο 500 εκ των οποίων οι 170 συνταξιοδοτήθηκαν. 

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία. Στο Θεαγένειο ο οργανισμός προβλέπει 988 άτομα και υπάρχουν 646, στο Γεννηματάς προβλέπει 484 και υπάρχουν 330. Στο ΑΧΕΠΑ οι ελλείψεις σε οργανικές θέσεις φτάνουν το 40%, στο Ιπποκράτειο λείπουν 200 νοσηλευτές ενώ στο Παπαγεωργίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τα 20 κρεβάτια λειτουργούν τα 15 ενώ το προσωπικό αρκεί μόνο για 12, ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ Ζήσης Λυμπερίδης

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές διαπιστώθηκε ότι ο μαγνητικός τομογράφος στο ΑΧΕΠΑ δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Στο ΙΚΑ Τούμπας ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί λόγω παλαιότητας, στο Παπανικολάου ο εξοπλισμός της ΜΕΘ είναι 22 ετών, ενώ στο Ιπποκράτειο το ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί με μηχανήματα 30 ετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε