Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Γιατροί κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου ζητώντας να επιτραπεί δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες.
 

Αντιμέτωποι με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου βρέθηκαν οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης οι οποίοι κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ για τις εξετάσεις.
 
Ο διοικητής του Ιπποκρατείου έδωσε εντολή να μη σφραγίζονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει οι πολίτες και απομάκρυνε τις σφραγίδες από τα ταμεία.
 
Ένταση δημιουργήθηκε στη συνέχεια όταν οι γιατροί κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει την Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία και ότι παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη. Ζήτησαν να παραδώσει τις σφραγίδες και να υπογράψει εντολή να γίνονται δωρεάν εξετάσεις.
 
Ο διοικητής του Ιπποκρατείου αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις δήλωσε: «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο που θέλουν να μου επιβάλουν οι γιατροί και δεν είναι δημοκρατία αυτό που θέλουν να επιβάλουν. Είμαι υπέρμαχος της υγείας και γι’ αυτό ακριβώς ήρθα και ανέλαβα αυτή τη θέση και θέλω να προσφέρω. Σέβομαι τη γνώμη τους, αλλά δεν μπορούν να την επιβάλουν με αυτό τον τρόπο».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε