Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν επιταγή 1 δισ. δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς!

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν επιταγή 1 δισ. δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς!

Ανάστατο είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο απο μία επιταγή με αναγραφόμενο ποσό ενός δισ. δολαρίων. Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διευθυντές και καθηγητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς όταν άνοιξαν το φάκελο και είδαν μια επιταγή με ποσό ενός δισ. δολαρίων!

Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», με ρεπορτάζ που αφορούσε τις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.

Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο.

Την ίδια ώρα, κι ενώ η Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τη σχολική επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς, ερευνούν την εγκυρότητα και το αντίκρισμα της επιταγής, ο αποστολέας με τα αρχικά Β.Β. απέστειλε και δεύτερο γράμμα με το οποίο εκφράζει την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης. Ζητά μάλιστα «να δοθούν χρήματα και σε άλλα σχολεία του δήμου, επειδή είναι πολλά».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , Δημήτρη Μάρδα, η κίνηση του ομογενή εκ Βαλτιμόρης συνδέεται με μια πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή έρευνας που ανέλαβε πέρσι ο ίδιος, ως καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο εκείνης της πρωτοβουλίας, οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, κλήθηκαν να γράψουν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, εκθέσεις για το πώς βιώνουν την κρίση και τις προτάσεις που κάνουν για την αντιμετώπισή της.

«Λάβαμε την επιταγή, μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» που το έκανε να μοιάζει με έπαινο. Το ποσό βέβαια, επειδή είναι υπερβολικά μεγάλο, μας έβαλε σε σκέψεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν βαθύπλουτοι άνθρωποι που κάνουν ευεργεσίες. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όμως, υπάρχουν ειδικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα κεφάλαια που επιθυμεί ο δικαιούχος να επιστρέψει στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ.Μάρδας.

Κατα τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογκλίδη, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την υπόθεση και βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.

Επιταγή και στα Δωδεκάνησα

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους επιταγή αποστέλλεται απο ομογενείς. Ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, έλαβε μια επιταγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία απέστειλε ο ίδιος ομογενής από τη Βαλτιμόρη, ως ευεργεσία με ερέθισμα μια συνέντευξη του δημάρχου που δημοσιεύτηκε σε ένα ομογενειακό μέσο.

«Το νέο αναστάτωσε το νησί. Κάναμε μια έρευνα και επικοινωνήσαμε με ομογενείς από τη Χάλκη στη Βαλτιμόρη αλλά και με την τράπεζα από την οποία προήλθε η επιταγή σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Διαπιστώσαμε, αφενός ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη, αφετέρου ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του ‘έπεσαν έξω’», επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Από ό,τι μας είπαν στη συγκεκριμένη τράπεζα το μπλοκ των επιταγών που είχε στην κατοχή του ο ομογενής, δεν είχε πλέον αρκετά φύλλα. Έτσι μάλλον, θα άφηναν το θέμα να λήξει εκεί, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω με την υπόθεση… Όμως, μιλώντας το επόμενο διάστημα και με άλλους δημάρχους στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα από την Κάρπαθο και τη Λέρο, διαπίστωσα ότι έλαβαν κι εκείνοι ακάλυπτες επιταγές από τον ίδιο κύριο. Για εμάς πλέον, είναι μια ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει να χαμογελάμε», τόνισε ο δήμαρχος. Ευχήθηκε πάντως, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης να υπάρχει αντίκρισμα και να πάνε τα χρήματα στα σχολεία.»

Διαβάστε

Η μεγάλη απάτη με τα 600 δισ. των ομογενών

Υπ.Οικονομικών:Μόνο ως αστείο εκλαμβάνουμε την ιστορία με τα 600 δις

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε