Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ετοίμαζαν απάτη στο ΣΔΟΕ στο όνομα του Κ.Καραμανλή

Θεσσαλονίκη: Ετοίμαζαν απάτη στο ΣΔΟΕ στο όνομα του Κ.Καραμανλή

Επιχειρηματίας και δύο υπάλληλοί του χρησιμοποιούσαν το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού για να διευθετήσουν φορολογική απάτη.

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον επιχειρηματία και τους δύο υπαλήλους του σε φυλάκιση τριών μηνών για την υπόθεση απάτης που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2006.

Όλα ξεκίνησαν όταν γυναίκα-υπάλληλος σε εταιρία που αναλαμβάνει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και επιχειρήσεις επικοινώνησε με τον τότε περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ζητούσε μάλιστα με προκαθορισμένο ραντεβού να δει υπάλληλο προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν ο συγκατηγορούμενός της.

Ωστόσο το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας ο οποίος έκλεισε το ραντεβού. Έτσι, τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος. Αφού πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή της γυναίκας, ενώ για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον άλλο υπάλληλο αποφάσισε οι ποινές τους να είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε