Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ίδια τιμή για ένα σπίτι στην παραλία και στην Φλόριντα των ΗΠΑ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σπίτι στη Θεσσαλονίκη ή στη Φλόριντα; Το δίλημμα φαίνεται ότι είναι μόνο γεωγραφικό και όχι οικονομικό!

Αυτό γιατί ένα σπίτι μπροστά στο κύμα στοιχίζει πάνω-κάτω τα ίδια, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ηλιόλουστη πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Αμερικανό καθηγητή Τόνι Μακαλούσο, που έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος διεθνώς εκπαιδευτής μεσιτών και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διήμερου σεμιναρίου.

«Εξαιρετικά ελκυστικές» χαρακτήρισε ο κ.Μακαλούσο τις τιμές των ακινήτων στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην Περαία Θεσσαλονίκης, όπου οι κατοικίες είναι -κατά τον ίδιο- φθηνές για μια περιοχή με τέτοια εγγύτητα στη θάλασσα και σε διεθνές αεροδρόμιο.

Κατά τον κ.Μακαλούσο, η Ελλάδα, χάρη στο ζεστό της κλίμα, θα μπορούσε να προσελκύσει στην αγορά ακινήτων πολλούς από τους εκατομμύρια συνταξιούχους ΗΠΑ και Ευρώπης -γνωστούς ως «baby boomers»- που αναζητούν μια θέση στον μεσογειακό ήλιο. Και ήδη υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον.

«Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες δεύτερες κατοικίες από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, περίπου 1.750.000, αριθμός που θα μπορούσε να διπλασιαστεί», σημείωσε ο κ.Μακαλούσο και πρόσθεσε: «κάθε εννιά δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος στις ΗΠΑ γίνεται 60 ετών. Οι Αμερικανοί baby boomers ανέρχονται σε 78 εκατομμύρια κι έχουν την τάση να προτιμούν ζεστά κλίματα όταν αγοράζουν δεύτερη κατοικία. Ο κόσμος θέλει να ζει δίπλα στο νερό και τη ζέστη».

Πρόσθεσε ότι η αγορά ακινήτων θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της εν μέσω κρίσης και να εισπράξει έσοδα από φόρους μεταβίβασης, ΦΠΑ κτλ, αν άλλαζε ο νόμος, που παρεμβάλει εμπόδια στις αγορές από κατοίκους Τρίτων χωρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε