Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με καταλήψεις λεωφορείων διαμαρτύρονται για την αύξηση των εισιτηρίων

Δείτε το βίντεο με την τελευταία κατάληψη που έγινε στην συμπρωτεύουσα λίγο πριν μπει το νέο έτος. Έρχονται νέες κινητοποιήσεις.

“Για να διαμαρτυρηθούμε για την επιχειρούμενη αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ”, εξηγούν τα κινήματα που κάνουν καταλήψεις στα λεωφορεία. Η αρχή έγινε με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν  την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 πολίτες-μέλη των Επιτροπών “Ακρίβεια Stop” και των Πρωτοβουλιών κατοίκων Τούμπας, Δυτικών Συνοικιών και Ωραιοκάστρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, επιβιβάστηκαν “δωρεάν” σε ισάριθμα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Νο 10 και 14) και έφτασαν στις αφετηρίες των δρομολογίων αυτών (Χαριλάου και Τούμπα, αντίστοιχα). Εκεί, χωρίς να αποβιβαστούν επέστρεψαν και πάλι στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο Ν.Σ. Σταθμό, όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν μέσα στον Ιανουάριο ενώ μέλη του κινήματος αναφέρουν: “Αν μπει ελεγκτής και ζητήσει εισιτήριο θα αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου. Οι οδηγοί είναι εργαζόμενοι και συνεργάζονται μαζί μας.”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, έχουν εξαγγείλει για αύριο Σάββατο, στις 11.30 το πρωί, ομάδες πολιτών, που αντιδρούν στις προγραμματισμένες αυξήσεις εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, αλλά και στην αύξηση της τιμής του, στα 0,80 ευρώ (0,60 σήμερα). Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα 0,90 ευρώ (από 0,60), του εισιτηρίου που επιτρέπει τη μετεπιβίβαση προς μόνο μία κατεύθυνση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε