Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων

Πορεία υπό βροχή πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης δεκάδες ποδηλάτες αλλά και πεζοί, μέλη της κίνησης “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, που διαμαρτύρονται για την  αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Η πορεία των ποδηλατών ξεκίνησε από το άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στις 11.30 το πρωί και κατέληξε μέσω κεντρικών οδών στο Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί τους ποδηλάτες περίμεναν ομάδα εκατοντάδες πεζοί.

Από εκεί πεζοί και ποδηλάτες κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Στρατού στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως “Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ, πάρτε πίσω το χαράτσι”, “Δωρεάν μετακινήσεις, δωρεάν παιδεία”.

Η πορεία -διαμαρτυρία των “Επιβατών Θεσσαλονίκης” ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ανεβαίνουν κατά ομάδες σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους πολίτες να αρνηθούν την αύξηση των εισιτηρίων και να συμμετάσχουν στις κινήσεις διαμαρτυρίας.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων οι “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, σε συνεργασία με την οργάνωση “GreenAttack” και την πρωτοβουλία “Freebus”, διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κοινωνικό κέντρο -στέκι μεταναστών ανοιχτή συζήτηση -εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τη δράση τα τελευταία χρόνια ανάλογων κινήσεων πολιτών σε άλλες χώρες (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία κ.α.).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε