Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 11…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των 11 νεαρών που συνελήφθησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου…

σε αστυνομική έφοδο σε υπό κατάληψη στέκι στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ και συνδέθηκαν με τη διπλή επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα σε φυλάκια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» και της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν πέντε νεαροί κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Αντίθετα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο νεαροί -πρόκειται για αδέλφια- οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εθεάθησαν να εισέρχονται, μετά την απομάκρυνσή τους από το πανεπιστήμιο, σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, κουβαλώντας μέρος των αντικειμένων που προηγουμένως είχαν αφαιρεθεί από τα δύο σημεία των επιθέσεων.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι στο σύνολό τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε βάρος τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρία κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα.

Κατά το χθεσινό πρώτο κύκλο των απολογιών για την υπόθεση, οι δικαστικές αρχές άφησαν ελεύθερους, υπό όρους, πέντε νεαρούς κατηγορούμενους. Αντίθετα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθότι δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο υπό κατάληψη στέκι κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τσεκούρια, βαριοπούλες, μεταλλικοί λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, ασύρματοι, φωτοβολίδες, καθώς επίσης, αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τα δύο φυλάκια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε