Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα φορτηγά στα δυτικά της πόλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν προκαλλούν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων…

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ιδιοκτήτες φορτηγών εξακολουθούν να διατηρούν παρκαρισμένα τα οχήματά τους :

– Στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς.
– Στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
– Στο Δερβένι.
– Στην πύλη 16 του ΟΛΘ.
– Προ δυτικής εισόδου νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Ρομπόπουλου.

Αυξημένη είναι η παρουσία των αυτοκινητιστών στο λιμάνι, όπου τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένταση, όταν ιδιωτική μεταφορική εταιρία επιχείρησε να παραλάβει εμπορεύματα. Από το πρωί, ωστόσο, επικρατεί ηρεμία. ..
Το απόγευμα, οι αυτοκινητιστές στη Β. Ελλάδα θα συσκεφθούν για αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους…

Την ίδια ώρα, οι φορείς της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας τονίζουν πως αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί φορτηγών, θα βάλουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο το “πρόσωπο” της Ελλάδας στο εξωτερικό – με αποτέλεσμα να χαθούν πελάτες – όσο και την εγχώρια επιχειρηματικότητα και απασχόληση

Όλα αυτά, τη στιγμή που στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όλο και στοιβάζονται τα εμπορεύματα… Σήμερα 3.700 κοντέινερ υπάρχουν στον εμπορευματικό σταθμό και σε λίγο δε θα υπάρχει χώρος για άλλα όπως λένε οι αρμόδιοι.

Την ανάγκη να γίνει κατανοητό από τους φορτηγατζήδες ότι η Ελλάδα και ο κόσμος της, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες «πονάνε», ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νικόλαος Πέντζος, σημειώνοντας ότι «είναι άδικο όλη η κοινωνία να πολεμά την οικονομική κρίση και να δέχεται πλήγμα από το εσωτερικό της».

Την έντονη διαμαρτυρία του που για τρίτη φορά η Ελλάδα επιδεικνύει ένα αναξιόπιστο «πρόσωπο» στους συνεργάτες της στο εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς, υπογραμμίζοντας ότι το «μότο» τους είναι «που πάμε να μπλέξουμε με τους Έλληνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίσιμη συνάντηση φορτηγατζήδων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εβδομαδιαίας αναβολής των κινητοποιήσεων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε