Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πιστοί στο ραντεβού χιλιάδες ”Αγανακτισμένοι” – Βίντεο, φωτογραφίες και συνθήματα!

Εικόνα από τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο
Εικόνα από τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο

Οι διαδηλωτές άγγιξαν τους 5.000 και για μία ακόμα μέρα δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα…

Ο αριθμός των διαδηλωτών μετά τις 20.00 αυξανόταν διαρκώς. Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα συνθήματα:  “Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί”, “Να καεί, να καεί το μπ….. η Βουλή” και άλλα. Ένας από τους οργανωμένους με τηλεβόα καλούσε  οποιονδήποτε πολίτη ήθελε να εκφράσει δημόσια τη διαμαρτυρία του μέσω… τηλεβόα! Ο κόσμος έπαιρνε δημοκρατικά το λόγο και κατέθετε τη γνώμη του.

Μια άνεργη μητέρα, πρότεινε να κατέβουν όλες οι μητέρες με τα παιδιά τους, ακόμη και εάν αυτά δεν περπατούν αλλά βρίσκονται σε καρότσι. Εντύπωση προκάλεσαν στους παρευρισκομένους τα 3 πανό που είχαν αναρτηθεί από την πρώτη μέρα. Στο ένα γράφει με τεράστια γράμματα “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!”, στο άλλο “ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ…” και στο τελευταίο “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ”!

Λίγο μετά τις 21.00, μπροστά στο Λευκό Πύργο άρχισε η δεύτερη λαϊκή συνέλευση των “αγανακτισμένων” πολιτών. Έχοντας ως αρχή τους ότι είναι όλοι ίσοι, αχρωμάτιστοι, ανένταχτοι, ελεύθεροι, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη σύσταση επιτροπών και οργανωτικών ομάδων, και συζήτησαν όλοι επί ίσοις όροις. Δείτε το βίντεο του thousandnews.wordpress.com

Νωρίτερα οι διαδηλωτές ζήτησαν να φύγουν οι καντίνες που είχαν κατακλύσει το χώρο λέγοντας στους ιδιοκτήτες πως παλεύουν και για τα δικά τους δικαιώματα, αλλά δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται την εκδήλωση για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Την αρχή έκανε η παρέα που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία…

Xαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ως «μεσίτες» της κυβέρνησης. Ανήρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο που λέει «Πωλείται», θέλοντας να καταδείξουν την πολιτική ξεπουλήματος που όπως υποστηρίζουν ακολουθεί η κυβέρνηση. Στη συνέχεια κάθισαν μπροστά και περίμεναν τους υπόλοιπους που άρχισαν να φτάνουν μετά τις 20.00.

Δείτε την εικόνα που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα στις 19.30

Ώρα 19:10 στο σημείο της συγκέντρωσης

Συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών και στη Βέροια
Δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των «αγανακτισμένων πολιτών», στα πρότυπα της Ισπανίας. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Συντάγματος


Δείτε Live εικόνα από το Σύνταγμα

Διαβάστε για τη συγκέντρωση της Πάτρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε