Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Σφάζονται” για το άγαλμα του Κ. Καραμανλή

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων ξεκίνησε στην συμπρωτεύουσα για τον αδριάντα του πολιτικού.

Μετά την ανακοίνωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της υπογραφής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του αγάλματος στη Νέα Παραλία ξεκίνησαν οι αντιπαραθέσεις.

Ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη».

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε έκπληξη για την εξέλιξη αυτή καθώς η θέση που επελέγη είναι 100 μέτρα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το άγαλμα του Κ. Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο. Σημειώνει επίσης ότι το άγαλμα του Κ. Καραμανλή έχει ύψος περίπου 6 μέτρα και του Μ. Αλεξάνδρου περίπου 12 μέτρα.

“Είναι ακατανόητη η σπουδή του απερχόμενου δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, λες και αυτός είναι ο μόνος υπερασπιστής και γνήσιος εκφραστής του Κ. Καραμανλή”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε