Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος το ρέμα της Τούμπας…

Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος το ρέμα της Τούμπας…

Οι κάτοικοι,  ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τον καθαρισμό και την αξιοποίησή του…

Το ρέμα που ξεκινάει από το Κρυονέρι, διασχίζει την Τούμπα και καταλήγει στον Φοίνικα, είναι παραμελημένο από τις τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Πολλοί κάτοικοι της Τούμπας και της Μαλακοπής, διαμαρτύρονται για την κατάσταση του ρέματος και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τον καθαρισμό του.

 Το γεγονός ότι το ρέμα ανήκει εξημισίας στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας κάνει και τους δύο δήμους να αδιαφορούν και να το έχουν παραμελημένο, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο που ο καθένας πετάει από μικρά χαρτάκια ως σακούλες σκουπιδιών και μπάζα, κάτι το οποίο είναι και άσχημο αισθητικά, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. 
Εκτός από την αντιπλημμυρική προστασία που  παρέχει, είναι και ένας χώρος που πολλοί συμπολίτες μας,  το επισκέπτονται και πραγματοποιούν εκεί πεζοπορίες. 

Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης,  για την σημερινή του κατάσταση, το έχουνε όσοι περνώντας από εκεί ρίχνουνε  το σκουπιδάκι τους.

Οι κάτοικοι της Μαλακοπής, διαμαρτύρονται και για την κατάσταση που επικρατεί κάθε Τρίτη μετά την Λαϊκή, μια που όπως μας κατήγγειλαν, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Πυλαίας, καθαρίζουν μόνο τα ογκώδη αντικείμενα, και τις περισσότερες φορές, χωρίς να ρίχνουν καν νερό, με αποτέλεσμα, μετά το τέλος της κάθε λαϊκής, να υπάρχει στην περιοχή έντονη δυσωδία και κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε