Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους δάσκαλοι – καθηγητές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια προγραμματίζουν για αύριο και μεθαύριο εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα…

στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες τους (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), και των αντίστοιχων κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 10.30, και πορεία μαζί με τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ενώ την ίδια ώρα την Τετάρτη, θα συμμετέχουν στην πανεργατική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στην ΕΔΟΘ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Κάνουν λόγο για ένα ακόμη χτύπημα στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς, που θα οδηγήσει στην εξαθλίωσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες απεργίες, που θα αποφασιστούν σε ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ στις 7 Μαϊου και της ΔΟΕ στις 10 Μαϊου, ακόμη και εάν αυτές εξαγγελθούν εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε