Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Θήλασα το μωρό μου και του μετέδωσα τον ιό του AIDS ”

Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση της ασθένειας. Μιας ασθένειας που μας αφορά όλους

Αύριο και κάθε μέρα είναι καλό αυτό, αν δεν το έχουμε κάνει, να το συνειδητοποιήσουμε. “Η γνώση είναι η μόνη ουσιαστική προφύλαξη” λένε οι ειδικοί και αυτό δεν είναι ένα κλισέ.
Το σημερινό “Έθνος” δημοσιεύει τη συγκλονιστική ιστορία μιας 35χρονης μητέρας, της Ελένης που μέσα σε μια μέρα είδε την ευτυχία να μετατρέπεται σε αγωνία, το όνειρο σε εφιάλτη και την άγνοια να εκτρέπει τη ζωή της σε μια πορεία παράλληλη με το θάνατο, το δικό της και του σπλάχνου της…
Η Ελένη μετά από νομικές και οικονομικές σπουδές αποφάσισε να κάνει οικογένεια. Πριν 18 μήνες απέκτησε δίδυμα, δυο αγγελούδια.
Δεν ήξερε πως είναι φορέας του ιού. Θέλησε να θηλάσει τα παιδιά της. Το ένα, το αγόρι, αρνιόταν πεισματικά να πιάσει τη θηλή. Το κοριτσάκι της όμως θήλασε.
Λίγο καιρό μετά ήρθαν τα άσχημα νέα. Το μωρό της βρέθηκε θετικό στον ιο HIV. Έκανε και η ίδια εξετάσεις και τότε ανακάλυψε πως ήταν η ίδια που είχε μεταφέρει τον ιό στο σπλάχνο της.
Πήρε απόφαση να μην κλάψει, να μην πέσει σε κατάθλιψη, να σταθεί όρθια, να παραμείνει δυνατή για τα παιδιά της.
Κόλλησε όπως λέει τον ιο από μετάγγιση αίματος κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Σήμερα παίρνει ένα χάπι την ημέρα και νιώθει καλά στην υγεία της. Δεν την φοβίζει η ασθένεια, την απασχολεί μονάχα το μέλλον των παιδιών της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε