Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θράκη: Εγκατέλειψε στα σύνορα το μωρό της!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

H υπόθεση συγκλόνισε, όπως φαίνεται, τους υπεύθυνους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

Η 18χρονη μητέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μόλις 7 μηνών παιδί της στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, κατά τη σύλληψη της από τις Τουρκικές αρχές για προσπάθεια παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια όμως, αφού πέρασε στο Ελληνικό έδαφος, αναζήτησε και βρήκε το παιδί της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που πληροφορήθηκε την υπόθεση, αποφάσισε να χορηγήσει κατ’ εξαίρεση και για ανθρωπιστικούς λόγους άδεια παραμονής, στην 18χρονη μητέρα Χοντάν Σίντο από τη Σομαλία και στον μόλις επτά μηνών γιο της Αχμέτ.
 
Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ν. Ραπτόπουλος, όπου παραμένουν μητέρα και γιός, τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκαν, έδειξαν με επιστημονικό τρόπο ότι η 18χρονη είναι η μητέρα του παιδιού.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η 18χρονη θα προσέλθει στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Δευτέρα (28/06/2010) για να της χορηγηθεί η άδεια παραμονής. Η ίδια πάντως είναι ανήσυχη και έχει εκφράσει την επιθυμία αυτή και το παιδί της να παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε