Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρίλερ με τον αποκλεισμό των λιμανιών της χώρας – Τι θα αποφασίσει η ΠΝΟ;

Θρίλερ με τον αποκλεισμό των λιμανιών της χώρας – Τι θα αποφασίσει η ΠΝΟ;

Στις 6.30 το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού της ΠΝΟ με τον Χάρη Παμπούκη.

Από την εξέλιξη της συνάντησης που γίνει στο κτίριο της Ακτής Βασιλειαδη, θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιησεων των ναυτεργατών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, ο κ. Παμπούκης απέστειλε  επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο, προκειμένου όπως τονίζει να “συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος των Ελλήνων ναυτικών που προκύπτουν στο πλαίσιο των μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας”.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητεί την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, κάτι που επηρεάζει τις συντάξεις, έχει ζητήσει απάντηση από τον υπουργό, αλλιώς θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η ΠΝΟ θεωρεί ότι μέσω του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο καταργούνται όλες οι αναπροσαρμογές και οι αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ, ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών.

Όπως δήλωσε στο Newsit o γ.γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς “οι όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις της ΠΝΟ θα ληφθούν αύριο αφού πρώτα ακούσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης”.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που συναντήθηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ απηύθυναν έκκληση να μη γίνει απεργία τη συγκεκριμένη περιόδο, καθώς θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο, καθώς και τις οικονομίες των νησιών. Οι ακτοπλόοι χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματα των ναυτεργατών για τις συντάξεις και τους κάλεσαν αν υπάρχει η δυνατότητα οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης να μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο.

Έκκληση να μην γίνουν οι κινητοποιήσεις απήυθυνε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μέσω του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλόκα παντού! Αεροδρόμια και λιμάνια υπο πολιορκία από τα ταξί – “Θα υπάρξουν και νεκροί αν χρειαστεί”, λένε συνδικαλιστές! 

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ – 21 βουλευτές ζητούν άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Να μη καταστρέψουν οι ταξιτζήδες μια καλή χρονιά για τον τουρισμό λέει στο Νewsit o Υπ. Τουρισμού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε