Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θρήνος για τους νεκρούς έλληνες ναυτικούς

,,ΦΩΤΟ REUTERS

Τρεις Ελληνες και έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί βρήκαν το θάνατο από την πυρκαγιά που ξέσπασε

ανήμερα των Χριστουγέννων στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας. 

Οι τρεις έλληνες ναυτικοί βρέθηκαν στα έγκατα του πλοίου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τη φωτιά.
 
Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο Γιώργο Ξυπολιτάκο 23 χρόνων, τον γ’ μηχανικό Γιώργο Καλφαγιάννη 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο Κωνσταντίνο Μουτσινά 55 χρόνων.

Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, της Αμερικής.

H φωτιά είχε εκδηλωθεί χθες το πρωί στο ελληνικό φορτηγό πλοίο “Aegean Wind”, ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας. 

Από την πυρκαγιά, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία.

Τα ξημερώματα έφθασε στην περιοχή όπου βρίσκεται το “Aegean Wind”, ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγήσει το φορτηγό πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι. Εξάλλου, αξιωματικοί της Ακτοφυλακής της Βενεζουέλας μετέβησαν στο πλοίο για να ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η υπουργός Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια των ναυτικών και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειές τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε