Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρήνος στην Ημαθία για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου της Ρώμης

Θρήνος στην Ημαθία για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου της Ρώμης

Από τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές τους πληροφορήθηκαν την απώλεια της συμμαθήτριάς τους, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Η 17χρονη μαθήτρια είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στη Ρώμη, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της 4η Μαρτίου, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, και άφησε την τελευταία της πνοή τη νύχτα της Τετάρτης σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Αμέσως είχε κληθεί ασθενοφόρο. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ωστόσο τα τραύματα που υπέστη πέφτοντας από ύψος περίπου 8 μέτρων ήταν πολύ σοβαρά.Οι γιατροί προχώρησαν σε αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο της 17χρονης κοπέλας, ενώ αμέσως μετά την επέμβαση η μαθήτρια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου υποστηριζόταν μηχανικά η αναπνοή της.

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελληνικό Προξενείο στη Ρώμη, οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμειναν επί μια εβδομάδα στη Ρώμη πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα καθώς πρέπει να δοθεί η σχετική άδεια από τον αρμόδιο Ιταλό εισαγγελέα. Στο πλευρό της οικογένειας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των ελληνικών διπλωματικών αρχών στη Ρώμη. Ο Υποπρόξενος Νίκος Τζωϊτης ήταν μέρα-νύχτα δίπλα στους γονείς της 17χρονης.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης: “Είμαστε σοκαρισμένοι. Αυτή την ώρα προσπαθούμε να ενημερώσουμε τα παιδιά και έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή ψυχολόγων για αυτό το δύσκολο έργο”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε